Jakob Flyvbjerg Christensen skal være direktør for energiforsyningsselskabet Verdo. Foto: Aarhus Havn

Jakob Flyvbjerg Christensen skal være direktør for energiforsyningsselskabet Verdo. Foto: Aarhus Havn

Direktør takker af efter seks år:

Forlader Aarhus Havn til fordel for kritiseret energiselskab

Jakob Flyvbjerg Christensen har takket ja til et jobtilbud og har opsagt sin stilling som direktør for Aarhus Havn

Aarhus Havn skal finde en ny direktør. Det stor klart, efter den nuværende, Jakob Flyvbjerg Christensen, har opsagt sin stilling, skriver havnen i en pressemeddelelse.

Det gør han efter at have takket ja til et nyt job som direktør for det randrusianske energiforsyningsselskab Verdo.

"Jeg glæder mig til de nye udfordringer, men selvfølgelig er det samtidig vemodigt at skulle sige farvel til de medarbejdere og samarbejdspartnere, jeg har haft stor glæde af at arbejde sammen med i de seneste år,” siger havnedirektøren, der har været i jobbet i seks år og fratræder ved årsskiftet.

Han er stolt af at kunne aflevere Aarhus Havn som en mere kommerciel og overskudsgivende virksomhed, der er i gang med flere havneudvidelser, der rækker mange år ud i fremtiden.

Opsigelsen betyder, at bestyrelsen i den kommunale selvstyrehavn straks skal i gang med at søge efter en ny direktør

"Vi har haft et rigtigt godt samarbejde, og jeg synes, at Jakob Flyvbjerg Christensen har leveret en meget flot indsats som havnedirektør. Han afleverer Aarhus Havn på et tidspunkt, hvor virksomheden står stærkere end nogensinde før," siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester og formand for havnebestyrelsen.

Kriseramt selskab

47-årige Jakob Flyvbjerg Christensen, der selv kommer fra Randers, har tidligere arbejdet for A.P. Møller-Mærsk og skal nu stå i spidsen for Verdo, der har været meget i vælten den seneste tid.

Den tidligere Verdo-direktør Kim Frimer blev fyret, efter det kom frem, at selskabet ulovligt har opkrævet for mange penge fra varmekunderne. Selskabet skal betale 234 millioner kroner tilbage til kunderne, og den regning kan angiveligt stige til over 500 millioner kroner.

Så det er noget af en opgave, havnedirektøren har påtaget sig.

"Jeg vil være med til at genskabe tilliden, troværdigheden og roen omkring Verdo hos alle interessenter, så medarbejderne og borgerne med stolthed kan spejle sig i en af områdets største virksomheder. Verdo er som Aarhus Havn en kommerciel, men politisk reguleret virksomhed, og diversiteten mellem det regulerede og de mere kommercielle områder er et udfordrende, men spændende område at arbejde i," siger han i en pressemeddelelse fra Verdo.

dp

Publiceret 20 September 2019 16:03