Jette Skive under kommunalvalget i 2017. Arkivfoto

Jette Skive under kommunalvalget i 2017. Arkivfoto

DF gik fra forhandlingerne:

"Borgmesteren er meget arrogant og hyklerisk"

Dansk Folkeparti er utilfreds med, at der ikke bliver afsat flere penge til velfærden

Natten til fredag blev der indgået forlig om budgettet for 2020.

Det blev en bred budgetaftale, men som det eneste parti valgte Dansk Folkeparti at træde ud af forhandlingerne og gå.

I en pressemeddelelse forklarer Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, at Dansk Folkeparti er meget utilfreds med forhandlingsforløbet.

Og hun retter en skarp kritik mod borgmester Jacob Bundsgaard (S).

"Borgmesteren er meget arrogant og hyklerisk. Når han sidder som formand i Kommunernes Landsforening overfor finansministeren, så er han velfærdens beskytter, men han har en helt anden kasket på, når han sidder som borgmester i Århus. Her ser vi ikke meget til 'velfærds-Bundsgaard'," lyder svadaen fra Skive, som fortsætter.

"Han prioriterer lidt penge til at opretholde den nuværende service, men hvem synes den er tilfredsstillende? Der bliver der klattet med pengene i forhandlingerne, men velfærdsområderne står stadig over for store nedskæringer. Borgmesteren holder eksempelvis fast i sit finansieringsbidrag, som betyder besparelser på alle velfærdsområder. Hvert andet år skal vi ud og finde besparelser," lyder kritikken.

"Sølle 10 minutter"

Dansk Folkeparti mener ikke, at der bliver taget højde for den demografiske udvikling med flere og flere ældre.

"På ældreområdet står vi over for et kæmpe pres i forhold til ældre med handicap. Her er der slået et hul i kassen, som kun bliver større og større i fremtiden. De ældre med handicap lever heldigvis længere, men det skaber store udfordringer for økonomien i Sundhed og Omsorg. Udgifterne stiger med 11 millioner kroner de næste fire år, og det er penge, som skal hentes ved besparelser hos de ældre. Det kan Dansk Folkeparti simpelthen ikke være med til," fastslår Jette Skive.

Dansk Folkeparti gik ind til budgetforhandlingerne med den hovedprioritet, at medarbejderne i hjemmeplejen skulle have mere tid til at udføre deres arbejde.

Det ønsker er ikke imødekommet i tilstrækkelig grad, mener Jette Skive.

"Hjemmeplejen trænger til et stort løft. De ansatte råber på det. Borgerne råber på det. Men borgmesteren vil ikke høre det. Det eneste, vi bad om, var sølle 10 minutter ekstra til hver medarbejder i dag- og aftenvagt. Når Bundsgaard ikke engang kan honorere det, så viser det hvor lavt et så vigtigt velfærdsområde står hos borgmesteren," afslutter Jette Skive.

dp

Publiceret 20 September 2019 09:00