Der er både mindre og større lejligheder samt rækkehuse i det nye byggeri Nordlandet i Risskov.

Der er både mindre og større lejligheder samt rækkehuse i det nye byggeri Nordlandet i Risskov. Foto: Anders Michaelsen

Nordlandet i Risskov: Rækkehuse og lejligheder er poppet op

74 nye boliger i Risskov henvender sig til bred gruppe mennesker

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

byggeri 74 nye lejeboliger er skudt op i Tove Ditlevsens Gade, en ny sidevej til Nordlandsvej i Risskov. Der er både studievenlige boliger, større lejligheder og rækkehuse i både et- og toplan, og det hele tilsammen bliver kaldt for Nordlandet i Risskov. Fælles for alle lejemål er, at der er mulighed for at opholde sig ude enten på en terrasse eller en altan, og indtil videre er flere af dem lejet ud, fortæller Patrick Jensen, boligkonsulent i Newsec, der står for udlejningen af boligerne.

"Der er stor efterspørgsel på dem, og især fra folk der allerede bor i Risskov, og som gerne vil bo til leje. Vi vil gerne have en bred gruppe af forskellige lejere, og allerede nu er der en god blanding af ældre, studerende og børnefamilier, og indtil videre er cirka halvdelen af boligerne lejet ud," siger Patrick Jensen.

Grønt byggeri

Det har været vigtigt for bygherrer og Newsec, at byggeriet er grønt. Det er både i forhold til materialebrug og energivenligheden i boligerne, hvilket betyder, at der for eksempel er lavet græs på tagene, og at der er tænkt bæredygtigt.

Der er bygget en parkeringskælder til beboerne, og her er der en delebil til rådighed.

"Det er en Tadaa-delebil, hvor man kan oprette et abonnement og på den måde leje den," fortæller Patrick Jensen og fortsætter:

"Der er også lavet grønne områder. Byggeriet er lavet i seks bygninger, og i midten er der opført et grønt areal."

Centralt placeret

De 74 nye boliger er alle ved at være helt klar til indflytning. De første lejere rykkede ind 1. september, mens der er andre, der først får nøglerne 1. november.

"Boligerne ligger godt placeret i forhold til letbanen, som kun er 400 meter væk, og samtidig er der bus foran døren og tæt på indkøbsmuligheder. Det er nogle eksklusive boliger med store vinduer i moderne stil. Der er opvaske- og vaskemaskine samt tørretumbler i alle boligerne, så der er ingen, der skal ned i en træls vaskekælder - det gør livet lidt lettere, at man slipper for det," siger Patrick Jensen.

Nordlandet

  • Boligerne er på 50-128 kvadratmeter
  • Der er både to-, tre- og fire-værelses boliger samt rækkehuse i både et- og toplan
  • De mindste lejligheder er på 50 kvadratmeter, og rækkehusene i toplan er på 128 kvadratmeter
  • Huslejen er fra 6.600-14.300 kroner
  • Boligerne er alle energivenlige, og der er græs på tagene
  • Se mere på: nordlandet-risskov.dk

Publiceret 20 September 2019 06:00