Eske Touborg i færd med at farvelægge tunnelen, der går under Randersvej i Trige. Tidligere sognepræst Peter Viuff og sognemedarbejder Linda Bolet iagtager arbejdet.

Eske Touborg i færd med at farvelægge tunnelen, der går under Randersvej i Trige. Tidligere sognepræst Peter Viuff og sognemedarbejder Linda Bolet iagtager arbejdet.

Mange børn turde ikke bruge den: Skummel tunnel har fået nyt liv

Graffiti-kunstner Eske Touborg har sammen med flere skoleklasser udsmykket trist tunnel i Trige. Kunstprojektet bliver indviet på fredag

Af
Kim Skovrup Andersen

Et stort samarbejdsprojekt om mangfoldighed har set dagens lys i Trige. Siden 3. september er tunnelen under Randersvej i Trige blevet udsmykket af graffitimaler Eske Touborg med hjælp fra lokale skoleelever.

Da Lokalavisen Aarhus møder den unge Risskov-dreng, der også er kaospilot-studerende, er armene hævet op over hovedet:

Eske Touborg.

Eske Touborg.

"Jeg har optur over det her projekt, og det er ret sjovt og spændende at male," fortæller han, mens han gør de sidste detaljer færdig på en knælende rav-elg.

I den en anden ende af tunnelen er der malet 32 flag, som repræsenterer alle de nationaliteter, der er i Trige. Flagene er kreeret af 120 elever fra Bakkegårdsskolen, der gennem ugen har været på workshop hos Eske Touborg.

Elever fra Bakkegårdsskolen i Trige har på workshops været med til at male 32 nationalflag i tunnelen.

Elever fra Bakkegårdsskolen i Trige har på workshops været med til at male 32 nationalflag i tunnelen.

Og der har været respons fra mange, der er gået gennem byens tunnel:

"En fyr fra Slovenien stoppede op og begyndte at hoppe og danse, da han så sit lands flag. Hold kæft, hvor var han glad. Det var grineren," siger Eske Touborg, der blev hyret af sognepræst Peter Viuff, som har været med til få gang i projektet.

Det er Iværksætterklassen på Bakkegårdsskolen, der har udviklet projektet og vundet en pris. Projektets overordnede målsætning er, at børn og andre borgere skal føle sig trygge, når de færdes gennem tunnelen og ikke tager den risikofyldte tur over Randersvej.

Kendt for at være skummel

"Tunnelen er kendt for at være skummel, og mange børn har ikke turde bruge den. Men vi gider altså ikke begrave børn, der bliver kørt over, så derfor har vi gjort noget ved den, så de får noget at se på," forklarer Peter Viuff.

Temaet, der er blevet arbejdet med er mangfoldighed, og så handler det om at præsentere Triges religionshistorie fra oldtiden til i dag, da tunnelen forbinder byen og kirken.

"Der er en mangfoldighed i Trige, og den mangfoldighed findes ikke alle steder i denne verden. Den kommer jeg til at savne," siger den nu tidligere sognepræst, som netop er tiltrådt en stilling som provst i Malt ved Askov. Derfor flytter han efter 33 år fra Trige, men har dog stadig tilknytning til området via sin gård i Ølsted.

Men inden da skal han være med til at indvie tunnel-projektet, som har nydt hele lokalsamfundets opbakning lige fra Helhedsplan til Fællesrådet og Lokalarkivet.

Det sker på fredag 20. september klokken 13.30, hvor den nymalede tunnel indvies med fællessang, taler og guidede ture.

Publiceret 20 September 2019 06:00