Skødstrup Skole har tidligere været på affaldsjagt. Her er det en tredjeklasse, som gør klar til indsamling i april måned. Arkivfoto.

Skødstrup Skole har tidligere været på affaldsjagt. Her er det en tredjeklasse, som gør klar til indsamling i april måned. Arkivfoto.

Nu går den store skraldejagt i Skødstrup

1.300 elever fra kommunens største skole fjerner affald fra naturen i Skødstrup og omegn

Aarhus Kommunes største folkeskole drager fredag 20. september ud på en affaldsjagt for at samle affald ind til gavn for det lokale miljø.

I samarbejde med 'Waste Hunt' og med støtte fra vil 1.300 elever dermed hjælpe med at gøre byen ren igen.

Det er fem piger fra 9. årgang på Skødstrup Skole, som i samarbejde med foreningen 'Waste Hunt' valgt at planlægge en affaldsjagt i anledning af Skødstrup Skoles Fællesuge, hvor FN’s 17 verdensmål er sat i fokus. Denne uge er et initiativ fra skolens side for at forene byen omkring en god sag. Pigerne har valgt at fokusere på verdensmål nummer 12 om "ansvarligt forbrug og produktion".

Derfor har de valgt at planlægge den store affaldsjagt i samarbejde med 'Waste Hunt'. Formålet at sætte fokus på, hvilke konsekvenser vores overforbrug har på naturen, når affald ender dér i stedet for i skraldespanden, og hvad vi selv kan gøre, for at sætte en stopper for dette.

"Idéen med en affaldsjagt fangede mig, fordi jeg gerne ville udforske aktivismen på egen hånd og ikke bare som tilskuer. Det er også vigtig for mig at have en positiv indflydelse på mit lokalsamfund," fortæller Therese Viskum, fra 9. årgang på Skødstrup Skole, i en pressemeddelelse.

'Waste Hunt' er en forening, som tager kampen op mod affald i naturen. Det gør de ved at arrangere offentlige affaldsjagter hver måned på forskellige lokationer i Aarhus ved at dokumentere, hvilke typer affald de finder, og ved at skabe dialog om problemet med Aarhus Kommune, virksomheder, foreninger og skoler.

"En af vores vigtigste ambitioner er at gøre opmærksom på problemet med henkastet affald i naturen og at gøre noget aktivt ved problemet. Vi ønsker at skabe dialog og samarbejde med en bred vifte af aktører, og så ønsker vi mere end noget andet at give handlekraften videre til unge mennesker og sige til dem, at de kan være med til at gøre en forskel, og hvis de ser et problem i verden, så kan de handle på det. Derfor er det også så fedt, at vi har fået muligheden for at samarbejde med disse seje piger om at afholde den største affaldsjagt til dato," siger Tina Wulff Jespersen, medstifter af Waste Hunt, i en pressemeddelelse.

Efter affaldsjagten vejes alt det indsamlede skrald, og alle eleverne vil løbende dokumentere, hvilke typer skrald de finder. Dette vil indgå i 'Waste Hunt's samlede optælling over henkastet affald i Aarhus Kommune, og elevernes indsats spiller derfor en stor rolle i dokumentationen af problemet med henkastet affald.

ksa

Fredag 20. september samler alle elever fra Skødstrup Skole affald ind. Arkivfoto

Fredag 20. september samler alle elever fra Skødstrup Skole affald ind. Arkivfoto

Publiceret 19 September 2019 09:30