Jacob Ruby er især vild med tysk vin, og med Mr Ruby håber han, at flere får øjnene op for dråberne fra vores naboland.

Jacob Ruby er især vild med tysk vin, og med Mr Ruby håber han, at flere får øjnene op for dråberne fra vores naboland. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Vin-grossist Mr Ruby er åbnet i Brabrand: Jeg kunne ikke lide vin

Jacob Ruby har netop åbnet Mr Ruby i Brabrand

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

vinbutik Han har altid arbejdet med vin - eller det vil sige næsten altid, men i hvert fald længe inden han overhovedet kunne lide dråberne fra vindruer.

49-årige Jacob Ruby fik lutter seks- og syvtaller på sit karakterblad, da han gik ud af handelsskolen i sin tid. I sin frustration over, at han ikke vidste, hvad han skulle med sin uddannelse, gik han i lære hos en vinhandel, og det skulle vise sig at blive en klog beslutning, for efter 17 år som medindehaver af Propperiet i Brædstrup, har han nu slået dørene op til Mr Ruby på Langdalsvej 75 i Brabrand.

"Jeg kunne ikke lide vin, da jeg startede i lære. Jeg fik en flaske af min chef, som jeg sad og drak af til en fest, men jeg syntes, det smagte forfærdeligt. Jeg kunne slet ikke forstå, hvorfor nogen kunne finde på at give 4-500 kroner for en flaske vin, for jeg gik mere op i at få sparet op til et stereoanlæg. Jeg vil stadig gerne have god lyd, men i dag vil jeg også gerne have god vin," siger Jacob Ruby med et grin.

I modsætning til handelsskole-tiden fik han 13 for sin afsluttende opgave efter sin læretid som vinhandler, og dermed fandt han ud af, at hans rette hylde var ved siden af vinen.

Grossist og koncerter

Mr Ruby er primært en vin-grossist, men indehaveren har et ønske om at lave vinsmagninger og koncerter i gården. For nylig testede han koncert-konceptet af, og det blev en succes, hvor folk nød vin og jazz.

I modsætning til mange andre vinhandler så er det primært tyske vine, han forhandler.

"Det er rigtig synd, man ikke hører mere om tysk vin, for det er lækkert - især i de seneste ti år, har tyskerne rykket sig på vinområdet," siger Jacob Ruby, der primært sælger vinen til restauranter og også er underleverandør. Til private kan man være heldig at fange ham på Langdalsvej, eller også kan man købe fra hans hjemmeside.

Savnede glæden ved at dele

Da han valgte at sælge sin andel af Propperiet i Brædstrup og rykke til Aarhus, var det fordi, han gerne ville tættere på hjemmet i Brabrand, men også fordi han savnede at dele glæden ved vin med nogen.

"Jeg savnede at dele glæden om morskaben. Jeg drømmer om at arrangere rejser til Tyskland - det tager jo ikke lang tid at køre derned, og så dele nogle oplevelser med andre, der også kan lide vin," siger han.

Et sjovt navn

Når han har valgt at døbe sin nye forretning for Mr Ruby, så er der en stor portion humor forbundet med det.

"Jeg har handlet med Sabro Kro i mange år. Jeg havde et par tjenere med på en tur til Mosel i Tyskland, og jeg havde lavet en folder til dem, som de blev bedt om at læse grundigt, for jeg havde lavet en lille quiz til dem. Så sidder der en kvinde i bussen, der siger: Gad vide, om vi kommer til at møde ham Mr. Ruby en dag (Ruby udtalt på engelsk)? Alle grinede, og siden har jeg ikke heddet andet end Mr. Ruby, når jeg kom ud til dem. Så det var oplagt for mig at kalde min forretning for Mr Ruby," siger Jacob Ruby.

Han drømmer om at få gang i lokalområdet, og at de lokale vil bakke op om Mr Ruby, når der er vinsmagninger og koncerter i gården.

Publiceret 18 September 2019 09:00