Mustapha Bundu var her, der og alle vegne mod AaB og blev hattrick-helt.

Mustapha Bundu var her, der og alle vegne mod AaB og blev hattrick-helt. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Hattrick-helt:

AaB løb ind i Bundu-bank i Ceres Park

AGF og i særdeleshed Mustapha Bundu var flyvende i hjemmekampen mod rivalerne fra Nordjylland

Af
Danni Paulsen

Den ubesejrede stime fortsætter for AGF, der søndag gav bøllebank til rivalerne fra AaB hjemme i Ceres Park.

Tv-selskabernes mærkværdige vurdering af det traditionsrige opgør som rundens dårligste kamp forekom ikke mindre mærkværdig, efter de 90. minutter var spillet.

Især AGF leverede fantastisk underholdning for de 10.235 fremmødte tilskuere, der øjensynligt ikke havde forstået, at vi havde med en meget uattraktiv kamp at gøre.

(For kontekst, læs herunder)

Hjemmeholdet kom flyvende fra start og spillede velsagtens den bedste første halvleg i umindelige tider.

David Nielsens tropper startede som lyn og torden og løb nordjyderne over ende fra første fløjt, og blot fem minutter inde i kampen kunne Mustapha Bundu gøre det til 1-0.

Offensivspilleren fik en stikning i højre side, trak ind i feltet og flækkede bolden op i det lange målhjørne med venstreskøjten.

AGF var totaltdominerende i de første 20 minutter, men selv om gæsterne kom bedre ind i kampen, så kunne deres vaklende forsvar ikke håndtere Bundu i hopla, og efter 34 minutter lavede han samme nummer i venstre side.

Amini leverede en flot, dyb bold, som han kunne løbe op og komme foran Thelander i AaB-forsvaret. Frit mod mål kunne han med højrepoten sikkert udplacere AaB-keeperen med en flad bold i det lange.

Fire minutter senere kunne AGF i praksis have lukket kampen, da Patrick Mortensen blev hevet omkuld i feltet på et frispark, men dommerens fløjte forblev tavs, og De Hviie blev snydt for et straffespark.

Skaden blev dog gjort god igen efter en times spil, hvor der blev peget på pletten efter en tilsyneladende lovlig en AaB-clearing.

Bundu fik lov at fuldende sit formidable hattrick med en kølig bold midt i målet, og otte minutter senere lod han sig udskifte til fortjent hyldest fra de mange AGF-fans.

"Jammerligt og forkrampet," kaldte AaB-lejren spillet efter første halvleg, og det blev ikke bedre i første halvleg for de bolsjetribede, der savnede stjernen og Månedens Spiller, Lucas Andersen, som var ude med en skade.

Kasper Kusk var tæt på udligning kort efter pausen, da han sendte Tingager efter pølser og fyrede en kanon af mod mål, men hjemvendte Jovanovic fik fingrene på og kunne dirigere bolden på overliggeren.

Mere blev det ikke til for nordjyderne, der intet kunne stille om mod et sprudlende AGF-mandskab, der nu har vundet fire Superliga-kampe i træk og er ubesejret i fem kampe.

AGF kravler op på en tredjeplads før resten af søndagens kamp, men nok så vigtigt med et point mere end AaB. Næste opgave er OB på udebane på fredag.

Publiceret 15 September 2019 00:00