Den aarhusianske professor, Lene Tanggaard Pedersen, skifter jobbet som viceinstitutleder ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet ud med lederstillingen på Designskolen i Kolding.

Den aarhusianske professor, Lene Tanggaard Pedersen, skifter jobbet som viceinstitutleder ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet ud med lederstillingen på Designskolen i Kolding. Foto: Roar

Professor Tanggaard skifter universitetet ud med Designskolen i Kolding

Aarhusianske, Lene Tanggaard Pedersen, vil nu bruge sin ekspertviden om kreativitet i en ny rolle som leder af Designskolen i Kolding

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Lene Tangaard Pedersen var Danmarks yngste kvindelige professor nogensinde, da hun blev udnævnt til det i 2008. Hun er cand.psyh. fra Aarhus Universitet og forlader nu stillingen som viceinstitutleder ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet. Fra 1. januar skal hun stå i spidsen for Designskolen Kolding.

For aarhusianerne er hun måske bedre kendt som Svend Brinkmanns chef og tætte samarbejdspartner, som præstekonen i Vejlby Kirke og som pigen fra Harlev, der hang ud i hallen og spillede håndbold. Eller som hende der med jævnlige mellerum løber en halvmaraton.

Lene Tanggaard Pedersen bor sammen med sin mand, Kåre Egholm Pedersen, og deres to sønner i præsteboligen i Risskov.

Priser, poster og masser af bøger

I sit arbejdsliv har Lene Tanggaard Pederen skrevet stribevis af bøger og mere end 200 videnskabelige artikler og holdt massevis af foredrag om sin forskning i kreativitet og læring. Hun har blandt andet endevendt hjernerne på Danmarks mest kendte og kreative mennesker for at finde ud af, hvorfra de dog får alle deres gode ideer og gjort rede for det i bogen 'I bad med Picasso'. Den skrev hun sammen med Christian Stadil, der blandt andet ejer sportsfirmaet Hummel.

Hendes store indsats har gjort hende til en af Danmarks førende eksperter i kreativitet. Hun har desuden en række bestyrelses- og rådsposter, og 46-årige Lene Tanggaard har en stærk stemme - blandt andet på Christiansborg, når det drejer sig om skoler, uddannelse, læring og kreative processer.

Desuden har den kreative professor modtaget prisen som årets forfatter ved Aalborg Universitetsforlag i 2009, Nordjysk Universitetsfonds Innovationspris i 2012 og i 2015 Gyldendals Formidlingspris sammen med sin tidligere kollega Svend Brinkmann.

Kreativitet spiller sammen med design

Som rektor for Designskolen Kolding kommer Lene Tanggaard til at varetage den daglige ledelse af skolen og dermed spille en central rolle i at styrke og udvikle skolens uddannelser, videngrundlag og samarbejder med det omgivende samfund.

"Jeg er sikker på, at Lene Tanggaard med sine kommunikative evner, sin viden om kreativitet og innovative processer, sin evne og optagethed af at spotte og udvikle talentet og ikke mindst sit indgående kendskab til uddannelse og forskning er den helt rigtige til at sætte retning for Designskolen Kolding," siger bestyrelsesformand for Designskolen Kolding Merete Due Paarup, som også fremhæver Lene Tanggaards mangeårige erfaring med at samarbejde med virksomheder.

Lene Tanggaard Pedersen bliver tilknyttet Designskolen Kolding fra 1. november 2019 og overtager rektorposten ved årsskiftet fra den nuværende leder gennem 12 år, Elsebeth Gerner Nielsen.

Publiceret 12 September 2019 13:27