Pressefoto:

Pressefoto: Jesper Rais

Nyt tiltag: Gratis parkering hos DOKK1

En kampagne giver nye bilister på vejene fri parkering hos DOKK1 året ud, mens almindelige bilister kan parkere gratis 14. september

Som ny bilist kan noget af det sværeste være at parkere - ikke mindst i Aarhus, hvor pladsen kan være trang.

Nu får bilister, der for nylig har fået kørekort, dog en noget nemmere adgang til parkering, hvis de har gøremål i byen. Og så er det endda gratis.

For at fejre genåbningen af T-krydset ved Mindet, og for at minde om hvor let det er at parkere hos DOKK1, har Securitas, der driver det fuldautomatiske parkeringssystem, besluttet at tilbyde nye bilister fri parkering året ud.

300 bilister, der har fået kørekort i 2019, kan gøre brug af tilbuddet.

"Med det automatiske p-anlæg bliver det nærmest ikke nemmere. Du kører ind i parkeringsboksen, stiger ud og lader robotten klare arbejdet. Det er jo særligt interessant for de unge bilister, der måske ikke føler sig helt trygge i parallelparkeringer eller kunsten at klemme sin bil ind på et frimærke af en gadeparkeringsplads," siger Tom Laursen, administrerende direktør i Securitas.

Med tiltaget håber de at gøre en positiv forskel for de unge og deres forældre:

”"Vi har også haft forældrene i tankerne, da det som regel er deres biler, de unge kører rundt i. Så for dem er det også rart at vide, at bilen bliver parkeret forsvarligt i et trygt anlæg, hvor der ikke er risiko for ridser eller indbrud," siger Tom Laursen.

Også almindelige bilister kan opnå gratis parkering hos DOKK1. Hele dagen den 14. september kan man smide bilen ind til robotten kvit og frit.

"Da T-krydset blev lukket, kunne vi mærke, at rigtig mange valgte DOKK1 fra på grund af de besværlige udkørselsforhold. Det har ærgret os, for hele anlægget er lagt an på at gøre parkering lettere. Nu hvor krydset er åbnet igen, vil vi gerne minde alle bilister om, hvor let det egentligt er at bruge anlægget," Securitas-direktøren.

For at opnå den gratis parkering skal de unge henvende sig hos vagterne i anlægget i bemandingstiden. Ved fremvisning af et kørekort fra 2019 får de udstedt et parkeringskort til anlægget, som gælder året ud.

dp

Publiceret 12 September 2019 10:15