Jægergården skal sælges, mener de borgerlige politikere i byrådet. Foto: Google Maps

Jægergården skal sælges, mener de borgerlige politikere i byrådet. Foto: Google Maps

Borgerlige partier vil sende forvaltning ud af midtbyen

En række partier foreslår, at kommunen sælger Jægergården og sender Sociale Forhold og Beskæftigelse til sydbyen

Jægergården skal sælges, og Sociale Forhold og Beskæftigelse skal flyttes til sydbyen.

Sådan lyder et ønske fra byrådets borgerlige fløj, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og løsgænger Almaz Mengesha.

I en pressemeddelelse oplyser de, at de ved mandagens budgetforhandlinger vil gå til resten af byrådet med et forslag om at flytte forvaltningen ud af midtbyen og til "et sted i sydbyen".

"Man vil kunne bruge de kommunale arbejdspladser aktivt til at understøtte en positiv udvikling i et af kommunens lokalområder i den sydlige del af Aarhus. Vi kan se, hvordan Teknik og Miljø i Blixens i Gellerup er med til at understøtte området, og det bør give inspiration. Derudover ligger en flytning også godt i forlængelse af en netop vedtaget ny organisering af Sociale Forhold og Beskæftigelse, hvor en samling af arbejdspladserne på én adresse kan være med til at understøtte forvaltningens samarbejde og i sidste ende medvirke til, at der bliver leveret et endnu bedre resultat end i dag," skriver partierne.

I dag holder Sociale Forhold og Beskæftigelse til i Jægergården ved jobcenteret bag Bruuns Galleri. Men Jægergården skal sælges og alle øvrige lejemål, forvaltningen sidder i, opsiges, mener de borgerlige, som ser flere fordele ved en flytning.

"En udflytning af så mange kommunale arbejdspladser mindsker noget af trængslen i midtbyen. Hvis Sociale Forhold og Beskæftigelses mange medarbejdere får deres daglige arbejdsplads et andet sted i byen, samtidig med at de mange borgere, der daglig skal besøge forvaltningen, ikke længere skal ind til midtbyen, så vil det fjerne noget af presset," lyder logikken fra partierne.

Partierne forventer, at der vil være økonomiske besparelser at hente ved at flytte en hel forvaltning væk fra nogle af midtbyens dyreste adresser.

Partierne vil bruge et salg af Jægergården som finansiering til en ny bygning, som kan samle hele forvaltningen. Derudover foreslår de, at et eventuelt overskud skal bruges på at imødegå nogle af de store økonomiske udfordringer, der er på socialområdet i kommunen.

dp

Publiceret 12 September 2019 11:28