Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Aarhusianske søsportsklubber får renoveret klubhus for 23 millioner

Der er 19 mio. kr. på vej fra Aarhus Kommune til en række klubber på havnen. Klubberne finansierer selv omkring 4 mio. kr. til en renovering af et klubhus

Af
Esben Larsen Mikkelsen

JP Aarhus

Det bliver helt sikkert et flot og godt klubhus. Men 19 mio. kommunale kr. er alt for mange penge, når man tænker på, at der bl.a. er problemer med indeklima på skoler og daginstitutioner.

Det påpegede Jan Ravn Christensen (SF) under onsdagens byrådsmøde, da partierne diskuterede, hvorvidt omkring 600 medlemmer af Aarhus Roklub, Aarhus Kano- og Kajakklub og Sportsdykkerklubben Kvak skal have penge til en gennemgribende renovering af deres klubhus på lystbådehavnen.

Men SF var det eneste parti, der onsdag ikke støttede indstillingen, som sætter en renovering for i alt 23 mio. kr. i gang.

»Foretræder fra klubberne har bevist, at vi skal prioritere disse midler. Det er stærkt tiltrængt,« sagde Hans Skou (V).

Ligesom SF havde Lone Norlander Smith (EL) en kommentar til renoveringsprisen.

»Den her bygning har ikke været vedligeholdt i tilstrækkelig grad. Derfor bliver det utrolig dyrt. Vi håber, at vi fremover kan sørge for at vedligeholde sådanne skønne bygninger. Men vi støtter indstillingen trods den høje pris,« sagde hun.

Der skal findes i alt ca. 23 mio. kr. til renoveringen. Kommunen skal dog kun finansiere de 19 mio. kr., da bl.a. Aarhus Roklub medfinansiere 4 mio. kr.

Klubhuset hedder Søsporten og danner ramme for en bred vifte af aktiviteter som træning, bådvedligehold, klubliv, undervisning, møder og sociale arrangementer.

Ejendommen er fra 1936 og har i mange år været nedrivningstruet. Derfor er den ikke blevet vedligeholdt i tilstrækkelig grad, og Kultur og Borgerservice samt klubberne har ønsket at renovere Søsporten med respekt for den oprindelige arkitektur.

Siden 1988 er der uden held arbejdet på en opgradering af klubhuset. Men med den nuværende renoveringsplan vil der bl.a. blive skabt rum til træning om vinteren, omklædnings- og køkkenfaciliteter, handicapadgang og energioptimering.

Publiceret 12 September 2019 10:35