Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen og Jan Mikkelsen har i øjeblikket tusindvis af solsikker på en af deres marker.

Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen og Jan Mikkelsen har i øjeblikket tusindvis af solsikker på en af deres marker.

Jan og Anne Marie siger det med solsikker

Gårdejerpar fra landsbyen Langballe har dyrket flere af deres marker med solsikker

Af
Kim Skovrup Andersen

Hvis du kommer kørende på Oddervej i nærheden af Mårslet i denne tid, er det ikke et synsbedrag, hvis du kan ane et gult skær.

Ægteparret Jan Mikkelsen og Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen har i år for alvor kastet sig over salg af solsikker og har tusindvis stående i en højde på godt og vel to meter. Et lille stykke fra deres slægtsgård i landsbyen Langballe ved Mårslet står der 20.000 kvadratmeter solsikker klar til at blive plukket.

"Solsikken er bare sådan en dejlig blomst, der bringer glæde. Det er en buket solskin, man får, og vi har virkelig fået positive tilbagemeldinger," siger Jan Mikkelsen og smiler stort, mens vi bevæger os rundt i skoven af solsikker.

I år har han lavet en labyrint af de populære blomster som en ekstra attraktion til marken, hvor man kan plukke solsikker til en femmer stykket. Og det har været en stor succes.

"Vi er ved at vænne folk til, at de kan købe blomster her. Vi startede for et par år siden med at så et par striber med solsikker i marken, og i 2018 satsede vi med hele marken her men på grund af den varme sommer blev det ikke helt godt. Men i år har vi virkelig fået et godt afkast," siger Jan Mikkelsen, som arbejder som driftsleder på et andet landbrug. Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen arbejder som graver på Mårslet Kirkegård. Hun er 10. generation på gården, som hun overtog i 2013 efter at have været væk i otte år.

Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen og Jan Mikkelsen har i øjeblikket tusindvis af solsikker så langt øjet rækker på en af deres marker.

Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen og Jan Mikkelsen har i øjeblikket tusindvis af solsikker så langt øjet rækker på en af deres marker.

"Vi er den første generation, som ikke lever af stedet. Det er andre tider, end dengang mine forfædre havde gården. Men vi driver virksomhed herfra med salg af kødkvæg, der har udført naturpleje i lokalområdet, og så denne her sjove niche med forskellige blomster. Jeg har det rigtig godt med at bo på min fødegård, og det har aldrig været trukket ned over hovedet på mig, at jeg skulle overtage stedet her. Men det var da meget passende, at jeg selv fandt mig en landmand, og så er det altså bare en dejlig livsstil her," siger Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen, der er uddannet jordbrugsteknolog og meget lokalhistorisk interesseret.

Derfor har hun også åbnet et museum i en af gårdens længer.

Spørgsmålet er så, om der bliver en 11. generation på Dalsgaard. For Jan Mikkelsen og Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen har tre børn på henholdsvis 11, 9 og 4 år.

"Det er ikke noget, vi vil pålægge vores børn. Det kunne da bestemt være hyggeligt, hvis et af vores børn gerne ville overtage gården her engang," siger Anne Marie Dalsgaard Mikkelsen.

Så går de måske en blomstrende fremtid i møde.

Publiceret 08 September 2019 08:00