BornGreen vandt Danmarksmesterskaberne i Entreprenørskab 2019.

BornGreen vandt Danmarksmesterskaberne i Entreprenørskab 2019. Foto: Privat

Iværksættere vil plante et træ for hvert nyfødt barn på verdensplan

Fire unge mænd er gået sammen om et kickstartersprojekt, hvor formålet er at forbedre det globale klima ved at plante træer

Af
Sofie Amalie Skovsager

Det startede som en interesse for bæredygtighed og har udviklet sig til en mission om en forbedring af det globale klima.

Fire unge mænd er gået sammen om et kickstarterprojekt i Aarhus. Drømmen er at sikre de kommende generationers fremtid ved at plante et træ per nyfødt barn på verdensplan og forære træet til barnet som en gave.

"Vi vil plante træer, danne parker og bygge broer mellem generationer. På den måde vil vi være med til at sikre jordens fremtid. Vi har fået lavet et puslespil formet som et træ, som kan foræres som en gave til børnene sammen med det plantede træ," siger Rune Rasmussen, som er kommunikationsansvarlig hos BornGreen.

DM i entreprenørskab

De fire mænd repræsenterer tre forskellige nationer - Rumænien, Belgien og Danmark. De mødte hinanden på Erhvervsakademiet i Viby. I dag er de alle bosat i Aarhus.

"Vi havde en fælles interesse for bæredygtighed og har siden arbejdet intenst med at udviklet konceptet Born Green," siger Rune Rasmussen.

Entreprenørene har med deres projekt vundet Danmarksmesterskaberne i Entreprenørskab i kategorien 'social entreprenørskab'. Kåringen er en årligt tilbagevendende konkurrence mellem studerendes virksomheder på landets videregående uddannelser.

Førstepladsen medførte en pengepræmie på 25.000 kroner, som blandt andet er blevet brugt til markedsføring og vejledning af gartnere om, hvordan man planter mest bæredygtigt.

Høje målsætninger

Det første delmål er at etablere parker med træer fordelt i fire parker i Aarhus Kommune.

Den første park skal etableres i Tilst, og den første plantesession er til november. 70 træer er allerede købt.

"Hvis det bliver en succes, så overtager Aarhus Kommune selve parken. Vi vil gerne geninvestere pengene i opmærksomhed om, hvordan man som borger kan leve mere bæredygtigt. Vi håber at komme ud til mange flere kommuner med vores koncept i fremtiden," siger Rune Rasmussen.

Et træ koster 350 kroner. Ejeren af træet får tildelt et certifikat med træets koordinater, så træet altid kan findes.

Publiceret 04 September 2019 06:00