Tre af Solbjerg IF's mange hovedkræfter styregruppemedlem Terasa Ølund, hovedforeningsformand Kristine Hornum og medlem af caféudvalget samt tidligere hovedformand Anders Østergaard.

Tre af Solbjerg IF's mange hovedkræfter styregruppemedlem Terasa Ølund, hovedforeningsformand Kristine Hornum og medlem af caféudvalget samt tidligere hovedformand Anders Østergaard.

Solbjerg IF fylder rundt: Hele byens samlingssted i 50 år

Solbjerg IF fejrer sit 50 års jubilæum i en hel uge, som bliver afsluttet med en stor halfest

Af
Kim Skovrup Andersen

En populær idrætsforening kan snart fejre guldbryllup med sine medlemmer. I 50 år har Solbjerg IF været på banen med masser af idrætstilbud til lokalsamfundet.

"Vi har knap 1.700 medlemmer i et område, hvor der er 5.500 indbyggere. Så vi har det godt som forening og har aldrig været større med tretten forskellige idrætsgrene," fortæller hovedformanden Kristine Hornum, som dog også peger på, at Solbjerg IF også kan stå med følelsen af at drukne i sin egen succes, når foreningen har vokseværk.

"Det kan godt være et problem at være så populær. Vi har nærmest en rockkoncert-status, når man skal melde sit barn til et hold i gymnastik eller svømning. Der er lynhurtigt udsolgt, og man skal sidde klar på klokkeslættet for at få plads," siger formanden.

Derfor er der nedsat en facilitetsgruppe, som skal kigge på rammerne og mulighed for at udvide dem.

Vi skal have kigget på, hvordan vi skal få faciliteterne til at passe lidt bedre til de behov, vi har i dag. Hallen er bygget i 1976 til den befolkningsgruppe, der var i Solbjerg dengang. Vi har haft en befolkningstilvækst på 26 procent de seneste ti år, og dér har jeg ikke engang taget de nyeste udstykninger med. Derfor sprænger både skolen og idrætsforeningen alle rammer. Og det er jo både godt og skidt. Det er luksus at have så mange udøvere og aktiviteter," siger Kristine Hornum.

Siden 1976 har hallen været et stort aktiv for Solbjerg IF. Arkivfoto: Solbjerg Egnsarkiv

Siden 1976 har hallen været et stort aktiv for Solbjerg IF. Arkivfoto: Solbjerg Egnsarkiv

50 års jubilæet fejres i hele uge 37, der kulminerer med en halfest lørdag 14. september.

"Vi genopliver halfesten, der ikke har været holdt siden 2010. Det var jo nok Tordenskjolds soldater, som blev trætte, og de har lige skullet samle kræfter igen. Halfesterne plejer at være populære og er vigtige for sammenholdet," fastslår Anders Østergaard, der har været med i Solbjerg IF siden 1984 og var formand fra 1996 og seks år frem. I dag er han med i caféudvalget, som udelukkende er drevet af frivillige kræfter.

"Sportscaféen er en vigtig del af Solbjerg IF, og vi er vældig stolte af den. Den blev bygget af ildsjæle i 1997 og er drevet af ulønnede frivillige, hvor 25 forskellige personer har cirka en vagt om måneden," siger Anders Østergaard.

Hele byens fest

Til selve halfesten, hvor den nu tidligere P4-vært Kasper Harboe skal være konferencier, er der plads til 350 gæster.

"Det skrider godt fremad med tilmeldingerne. Billetsalget slutter 6. september, og det er altså en fest for hele byen og ikke kun for foreningens medlemmer," fortæller Teresa Ølund, som er med i styregruppen for jubilæumsfesten.

For formanden er der ingen tvivl om, at Solbjerg IF er hele byens samlingssted og mødested.

"Det er en styrke, at vi kan tilbyde så mange forskellige ting og nye sportsgrene er kommet til som MTB, e-sport og floorball. Vi er inde i en positiv udvikling med mere samarbejde på tværs af afdelingerne end tidligere. Det er med til at skabe sammenhold. Med fællesskab og netværk kan man opnå mange ting, og jeg synes, vi er en stærk forening med masser af idéer," siger Kristine Hornum.

Du kan se hele jubilæumsprogrammet her.

Publiceret 01 September 2019 08:00