Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix. Ritzau Scanpix

Valgt i Østjylland: Pilen peger på Jakob Ellemann-Jensen som ny V-formand

Dramatisk døgn for Venstres ledelse

En række Venstre-politikere peger nu på Jakob Ellemann-Jensen, valgt i Østjyllands storkreds, som ny formand for Venstre, efter at Lars Løkke Rasmussen har trukket sig som formand og Kristian Jensen tilsvarende har trukket sig som næstformand.

Ny formand og næstformand skal vælges på et ekstraordinært landsmøde i september.

Selv ønsker Jakob Ellemann-Jensen ikke at kommentere dramaet i detaljer:

"Jeg kan ikke kommentere, hvad der er sket på lukkede møder. Nu skal vi have plads til eftertanke og reflektion. Det har været svært, det her, nogle ganske forfærdelige seneste 24 timer. Vi har brug for lige at sunde os," siger Jakob Ellemann-Jensen, der ikke vil svare på, om han er kandidat til formandsposten.

Men tidligere Venstre-toppolitiker Søren Pind siger på Twitter, at han peger på Jakob Ellemann-Jensen:

"Nu må Venstre samle sig om en ny høvding. Den person som hele partiet kan samles om og som kan hele sårene er Jakob Ellemann. Der forestår ham en stor opgave. Alle Venstrefolk bør hjælpe ham dermed." Nu må Venstre samle sig om en ny høvding. Den person som hele partiet kan samles om og som kan hele sårene er JakobEllemann Der forestår ham en stor opgave. Alle Venstrefolk bør hjælpe ham dermed."

Også Jacob Jensen, der er finansordfører for Venstre, bakker op om Jacob Ellemann-Jensen på Twitter:

"Tak til Lars Løkke og Kristian Jensen fordi I lytter til vores tillidsfolk - og ikke mindst TAK for jeres indsats for Venstre gennem mange år. For mig er der ingen tvivl, at Jakob Ellemann-Jensen bør være Venstres næste formand. Han kan samle partiet og bringe os videre."

Også Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, peger entydigt på Jakob Ellemann-Jensen.

Publiceret 31 August 2019 13:34