Lets Dance i Viby har åbnet dørene for en kæmpe dansegård, hvor også UGdance har lejet sig ind. Marinne Eihilt, Umberto og Louise

Lets Dance i Viby har åbnet dørene for en kæmpe dansegård, hvor også UGdance har lejet sig ind. Marinne Eihilt, Umberto og Louise

Nu er der en hel gård, hvor du kan danse i Viby

Marianne Eihilt skal være dommer i Vild med dans - men har stadig tid til den store danseskole

Af
Trille Skøtt-Jensen

Dans Lørdag var der grandopening på Let's Dance i Viby. Marianne Eihilt, der mandag blev afsløret som den nye dommer i Vild med dans, og partner Brian Eriksen kunne lørdag endelig slå dørene helt op for den gennemmoderniserede gård på Damagervej 10 i Viby.

"Vi har ønsket os det her i mange år, og vi er virkelig stolte af stedet. Det er en stor forvandling for os," siger Marianne Eihilt til Lokalavisen Aarhus.

Udover at danseskolen nu har fundet sit eget hjem, så udlejer de også lokaler til en anden danseskole, som bliver drevet af latindanserparret Louise og Umberto. Sidstnævnte er verdensberømt i Italien. Det vender vi tilbage til.

På gården er der 500 kvadratmeter med to kæmpestore lyse lokaler med højt til loftet og lange spejlvægge, hvor dansefødder og kroppe kan boltre sig i dansens verden. Der er 40 danseinstruktører, 20 dansesassistenter, og et stort lyst barområde, hvor man bare kan sætte sig ned og slappe af.

Går op i hygge

Baren bliver danseskolens hjerte, hvor man både som danser og som forældre til de mindre dansere, kan sætte sig ned og slappe af med en god kop kaffe eller te.

"Vi går sygt meget op i hygge. Så vi er så glade for det område, for her mødes folk. Det bliver nærmest sådan små familier på mange af de hold, vi har," siger Marianne.

Der er dansere på alle niveauer. Og der er mange, der vil danse. Bare i denne uge er der tilmeldt 800, der gerne vil have en prøvetime på dansegården. Den yngste på danseskolen er halvandet år. Den ældste bliver snart 80.

Lært af Fårup Sommerland

Marianne og Brian har tænkt meget på børnene. Faktisk har de været en tur i Fårup Sommerland for at lære af dem, hvordan man underholder bunker af børn på samme tid.

"Vi var så imponerede af, hvad de kunne der. Faktisk har vi ansat en derfra til at lege med børnene her," fortæller danseskoleindehaveren.

På de store børnehold kan der være op til 30 børn, og det stiller udfordringer til en moderne danseundervisning.

"Når sådan en gruppe 4-6 årige er samlet, så sker der noget. I de store grupper har vi derfor en eller to assistenter til stede. De tager sig af børnene, hvis de bliver kede af det, eller skal ud og tisse eller andet. Så kan instruktørerne koncentrere sig om at undervise," fortæller Marianne Eihilt.

Latinsk passion på loftet

Dansegården er så stor, at en anden danseskole kan leje sig ind. Det er 28-årige Louise Heise, der selv som ung teenager er blevet undervist af Marianne, og hendes kæreste og dansepartner 29-årige Umberto Gaudino, der bringer de latinske hede bevægelser til Viby i deres danskeskole UGdance, der lejer sig ind på loftet.

"Vi kommer med et nyt koncept, hvor man kan få lov at danse latin alene. Vores fleste hold er for voksne, men vi har også pardans for børn uden partner. Vi håber, at vi kan vække latin igen hos børn, for det er næsten en uddød dansegenre blandt børn," fortæller Louise.

Umberto og Louise har danseskolen UGdance. De vil lære os at danse latin

Umberto og Louise har danseskolen UGdance. De vil lære os at danse latin

De har selv danset i mange år, og vundet meget af det man kan vinde i latin dansekonkurrencer. Nu vil de slå sig mere til ro i Viby. Og de vil lære os om passionen fra de latinske danse.

"Dans er livsmedicin. Du kommer på en danserejse i 50 minutter, hvor du glemmer alt omkring dig, og hvor du skal lytte til og bruge din krop. Det er en helt anden sensorisk oplevelse for din krop, end du plejer at få, " fortæller Louise, og Umberto tilføjer:

"Vi vil gerne vække passionen til live igen. Passion som man måske har glemt, man har," siger han.

Umberto Gaudino kommer dog i den nærmest tid ikke til at være så meget på danseskolen som planlagt. Han er nemlig blevet verdensberømt i Italien. Som 16-årig deltog han som danser i den italienske version af vild med dans. Sidste år blev han tilbud at komme med i et stort tv-show, som ses af 6 millioner mennesker.

"Vi blev coachet i to måneder af Ricky Martin. Og under et show dansede jeg med John Travolta," fortæller han.

Og efter det er han blevet, med Louises ord, superberømt i Italien, hvor alle ved, hvem han er. Det gør de ikke i Viby - endnu.

Publiceret 25 August 2019 07:00