Populær plantecafé genåbner på Godsbanen

Nu skal århusianske planteelskere ikke vente meget længere. I foråret 2020 åbner Plantecaféen igen – nu i Æggepakkeriet ved Godsbanen i Aarhus K

Af
Aarhus Update

I december 2016 bød Sacha Bechtle og Andreas Frandsen de første gæster på planter og kaffe i Plantecaféen på Institut for X ved Godsbanen i Aarhus. Dengang var formålet at teste et koncept, der kunne forene lækre planter med en kaffebar. Konceptet blev en succes, og det lille sted ved Godsbanen blev velbesøgt af gæster fra nær og fjern.

Siden har Plantecaféen holdt en lille pause, da lokalerne på Institut for X var midlertidige. Men nu skal caféens tilhængere ikke vente meget længere. Plantecaféen flytter nemlig ind i stueetagen af Hjørnehuset i Æggepakkeriet, som står færdig i foråret 2020.

I mellemtiden har Sacha Bechtle og Andreas Frandsen brugt tiden på at gøre konceptet endnu skarpere, så de kan give gæsterne den helt rigtige oplevelse.

"Vi er meget inspireret af botaniske haver og botaniske rum, og dét ønsker vi at tage med i Plantecaféen. Vi vil skabe et rum for vores gæster med sjæl og charme, hvor planterne skaber en helt særlig stemning," fortæller Andreas Frandsen om flytningen til Æggepakkeriet.

Den botaniske inspiration betyder blandt andet, at Plantecaféen får en hel skillevæg af gamle gartnerivinduer og rummene vil være fyldt med planter, som mange også kender det fra Plantecaféen. Ud over et skarpere koncept bliver lokalerne også væsentligt større, så der både er plads til butik, café, mødelokaler, workshops, udeservering, plantebad og meget andet.

Aarhus K for kreativitet og kultur

Æggepakkeriet er blot ét af mange byggerier, der skyder frem i det nye Aarhus K ved Godsbanen.

K’et i den spirende bydels navn er heller ikke helt tilfældigt – området er særligt kendt for dets kreativitet og kultur med blandt andet Godsbanen, Institut for X, teatret Katapult, spillestedet RADAR og den kommende arkitektskole som beboere. Og lige netop kreativitet og kultur har også været omdrejningspunktet i Æggepakkeriet.

"Der findes mange eksempler på, at det er svært at få nye byggeprojekter til at smelte sammen med DNA’et i den bydel, man bygger i. Det har derfor fra starten været målsætningen for Æggepakkeriet at skabe et byggeri, hvor vi forener områdets historie med det kreative miljø, der er hernede. Det ligger os meget på sinde, at vi ikke afvikler de kreative miljøer, vi bygger i, men i stedet hjælper områdets ildsjæle med at udvikle deres virksomheder. Derfor er det også et perfekt match mellem os, Plantecaféen, Sacha og Andreas. Vi er utroligt glade for, at Æggepakkeriet på den måde kan bidrage til at udvikle de kreative miljøer i Aarhus K," fortæller Rune Kilden fra Kilden & Hindby, som sammen med Domis, er bygherrerne bag Æggepakkeriet.

Publiceret 23 August 2019 11:07