Arkivbillede fra 1. maj dag i Aarhus. Foto Klaus Dreyer Ritzau/Scanpix

Arkivbillede fra 1. maj dag i Aarhus. Foto Klaus Dreyer Ritzau/Scanpix Ritzau Scanpix

Klimasagen er ikke kun for de unge: Aarhusianske seniorer vil have den ældre generation med

Miljøaktivisme Den svenske skolepige Greta Thunberg har tiltrukket sig manges opmærksomhed med sin ihærdige insisteren på politisk handling inden for klimaområdet. Men mange seniorer vil også gerne ind i klimakampen, og i Aarhus er en gruppe i fuld gang med at gøre sig klar til at få mobiliseret den ældre generation.

Gruppen har navngivet sig selv ”De Grå Klimaambassadører”.

Annegrethe Jørgensen er talskvinde for ambassadørerne og fortæller, at mobiliseringen af den ældre generation kan give klimakampen endnu mere luft under vingerne.

"Der er masser af energi og engagement hos de ældre, som kan omsættes til noget så ædelt som en bæredygtig verden, vi kan give videre til de næste generationer", siger hun i en pressemeddelelse.

Workshops for interesserede

De Grå Klimaambassadører er i gang med at forberede to workshops, hvor alle interesserede 50+ kan møde op og blive en del af gruppen. Der kræves ingen andre forudsætninger end virkelyst. De to workshops er onsdag den 28.8. og onsdag den 11.9. Begge dage i Huset Trøjborg Aarhus.

Initiativet udspringer af Bedsteforældrenes Klimaaktion Aarhus. Ambassadørerne uddannes i samarbejde med VedvarendeEnergi, og projektet støttes af NRGi.

Tilmelding til weinreich8260@gmail.com

tsj

Publiceret 23 August 2019 06:00