I midten (siddende) ses stifter og CEO, Kristian Øllegaard. Pressefoto

I midten (siddende) ses stifter og CEO, Kristian Øllegaard. Pressefoto

Løvens Hule-rigmænd går sammen uden for tv:

Skyder millioner i fremadstormende Viby-virksomhed

Det fremadstormende Aarhus-firma Plecto har fået navnkundige investorer i ryggen

Det er nogle store navne i forretningsverdenen, den aarhusianske it-virksomhed Plecto, der har base i Viby, kan fremvise.

Jesper Buch og Jan Lehrmann, der blandt andet er kendt fra DR-programmet Løvens Hule, var allerede på holdet, men de får nu selskab af en anden Løvens Hule-investor i Peter Warnøe samt serie-investor og mangemillionær Lars Tvede.

Det oplyser Plecto i en pressemeddelelse.

Warnøe og Tvede skyder via venturekapitalfonden Nordic Eye ti millioner kroner i Plecto, og rygstødet skal hjælpe firmaet med at etablere sig på udenlandske markeder som den amerikanske østkyst.

Plecto er en syv år gammel software-virksomhed, som har opfundet et værktøj til kommunikation af performance til medarbejdere. Værktøjet visualiserer i realtid virksomheders data på tværs af afdelinger og platforme. Via gamification- og konkurrence-elementer gør et dashboard det sjovt og motiverende for medarbejdere at nå deres mål og budgetter.

"CEO Kristian Øllegaard har på bare syv år etableret Plecto som et motiverende værktøj, der vækker interesse verden over uden at bruge en eneste krone på international markedsføring. Kunderne kommer simpelthen af sig selv, og det gør Plectos platform yderst interessant i sig selv," siger Peter Warnøe.

Firmaet har i dag 600 virksomheder som kunder. Heriblandt 125 amerkanske, og det tal forventes fordoblet. Ligeledes sigter man efter en fod ind på det britiske marked.

Stifter af Plecto, Kristian Øllegaard, er glad for at få de kendte investorer i folden.

"At få de rigtige folk med ombord er altid en gevinst for Plecto og de kunder og medarbejdere, vi hjælper hver dag. At få Peter Warnøe og Lars Tvede med ombord gør Plectos USA-eventyr sjovere, men også meget mere driftssikker, fordi vi med investeringen kan forløse Plectos potentiale til at differentiere sig endnu mere fra konkurrenterne," siger Kristian Øllegaard

I 2018 havde Viby-virksomheden en omsætning på 7,2 millioner kroner. Det tal forventes fordoblet i 2019. Resultatet efter skat i 2018 lød på et minus på 1,6 millioner kroner, men Plecto er blevet værdisat til 100 millioner kroner.

dp

Publiceret 20 August 2019 07:52