Louise Gade fortsætter karrieren i Salling Group

Louise Gade fortsætter karrieren i Salling Group Foto: Inge Lynggaard, Lynggaardhansenfoto.dk

Tidligere Aarhus-borgmester bliver direktør i dagligvaregigant

Louise Gade bliver HR-direktør i Danmarks største detailhandelsvirksomhed, Salling Group

Af
Sofie Amalie Skovsager

Den 1. oktober tiltræder den tidligere Aarhus-borgmester Louise Gade stillingen som HR-direktør i Salling Group, der har hovedsæde i Brabrands industrikvarter.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra detailkoncernen. Salling Group er landets største detailhandelsvirksomhed, der dækker over butikkerne Bilka, Føtex og Netto i Danmark, Polen og Tyskland.

Louise Gade er uddannet jurist og var fra 2002-2006 den første kvindelige borgmester i Aarhus. Hun er nuværende prorektor på VIA University College. I den nye stilling som HR-direktør kan hun nu se frem til et afgørende ansvar for udviklingen af 48.000 kolleger.

Respekt og omsorg

Administrerende direktør i Salling Group, Per Bank, mener, at Louise Gades kombination af en visionær ledelsesstil, tidligere erfaring og sunde værdier kan blive en gevinst for dagligvarekoncernen.

”Louise har igennem hele sin karriere turdet stille sig i spidsen for udfordrende forandringer og gjort det med en grundlæggende respekt og omsorg for dem, det hele handler om. Hun er indbegrebet af samfundssind, integritet og stålsathed, og det vil i den grad komme både kunder og kolleger i Salling Group til gode fremover," siger Per Bank.

Den nye HR-direktør er ligeledes selv positiv over skiftet fra den offentlige uddannelsesverden til detailhandlen:

”Salling Group er kendetegnet af en meget handlekraftig historie og stærke værdier, og virksomheden har en central placering i danskernes hverdag. At få muligheden for at være en del af ledelsen i en sådan aktør anser jeg for et privilegium. God ledelse og engagerede medarbejdere i alle dele af forretningen er afgørende for den service og kundeoplevelse, vi kan tilbyde, og det ser jeg utroligt meget frem til at bidrage til at vedligeholde og udvikle," siger hun.

Louise Gade afløser Peter Poulsen, der tidligere på året fratrådte som HR-ansvarlig i Salling Group.

Publiceret 20 August 2019 16:49