Personale fra Teknik og Miljø-afdelingen ved Mindet efter uheld med pullerter mandag eftermiddag.

Personale fra Teknik og Miljø-afdelingen ved Mindet efter uheld med pullerter mandag eftermiddag. Øxenholt Foto

Kaoskryds-løsning holdt i fire dage: Bil kom i nærkontakt med automatiske pullerter

Teknikken driller i det såkaldte kaoskryds, der indtil videre går tilbage til manuel afspærring

Torsdag i sidste uge kom der langt om længe en trafiksikker løsning på det såkaldte kaoskryds ved Mindet mellem Dokk1 og Europaplads i Aarhus C. En del af løsningen gik på, at automatiske pullerter kører og og ned for at sikre, at krydsets begrænsninger bliver overholdt i myldretiden.

Det gik dog galt mandag, hvor en bil kom i nærkontakt med de automatiske pullerter efter fejl i teknologien, som styrer lysreguleringen og pullerterne. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Ingeniører arbejder på højtryk for at rette fejlen, men indtil en løsning er på plads og gennemtestet vil manuelt opsatte afspærringer overtage pullerternes funktion.

Det vil sige, at strækningen mellem Mindet og Sydhavnsgade fra onsdag 21. august igen vil være lukket i myldretiden fra kl. 6.30 - 9.30 og kl. 14.30 - 18.00 på hverdage.

”Det er dybt beklageligt og burde ikke kunne ske. Vi har lokaliseret fejlen, men vi kender endnu ikke den præcise årsag til, hvad der udløste den. Indtil vi har 100 procent styr på teknikken, udfører vi pullerternes opgave med håndkraft,” siger Trine Buus Karlsen, mobilitets- og anlægschef i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Den midlertidige løsning sker efter aftale med Østjyllands Politi og vil fungere, indtil alle systemer virker efter hensigten.

jr

Publiceret 20 August 2019 15:29