Aarhus-borgmester om Lars Larsen:

En legende er gået bort

Lokalavisen Aarhus bringer her borgmester Jacob Bundsgaards mindeord ved købmand Lars Larsens død

En legende i dansk erhvervsliv, købmanden, iværksætteren, koncern-ejeren Lars Larsen er gået bort og efterlader sig et imponerende livsværk.

JYSK-koncernen med hovedsæde i Aarhus har i dag over 2.700 butikker og 23.000 medarbejdere i 52 lande, alt sammen et resultat af Lars Larsens ufattelige vilje, virketrang og dygtighed. Lars Larsen var en af danmarkshistoriens største iværksættere og kom til at eje en række virksomheder med en samlet omsætning på i dag ca. 30 mia. kr.

For over 40 år siden var Lars Larsen optændt at drømmen om at åbne en kæde af butikker. Han udvalgte det bedst egnede sted at starte – på Silkeborgvej i Aarhus – hvor han åbnede det første Jysk Sengetøjslager. Butikken ligger stadig på adressen.

Herefter gik det stærkt og målrettet fremad for Lars Larsen, som danskerne lærte at kende som den solide og snusfornuftige jyde med et handelstalent udover det sædvanlige. Som ingen anden forstod han på sin jordnære, personlige, men også skæve facon at få direkte kundekontakt. Resten er historie.

Gennem sit arbejdsliv formåede Lars Larsen at opbygge et internationalt forretningsimperium helt fra bunden og opnåede dermed en særlig status i dansk erhvervsliv. Han var et naturligt forbillede og inspirator med klare holdninger til erhvervslivets rolle og forpligtelser over for samfundet, og han kritiserede skarpt de erhvervsfolk, som for sig selv eller deres virksomheder søgte skattely i udlandet.

Lars Larsen vil blive husket som en af sin generations største danske erhvervs-personligheder og som en fornem eksponent for de bedste dyder i dansk erhvervsliv.

Æret være mindet om hans liv og gerning.

Publiceret 19 August 2019 09:23