Niels Jørgen Højsgaard (t.v.) får her overrakt en check af John Povlsen, der er medlem af Handelstandsforeningens bestyrelse og filialchef i Arbejdernes Landsbank i Åbyhøj.

Niels Jørgen Højsgaard (t.v.) får her overrakt en check af John Povlsen, der er medlem af Handelstandsforeningens bestyrelse og filialchef i Arbejdernes Landsbank i Åbyhøj.

Årets Åbyhøjer 2019: "Uden Højsgaard ville Åbyhøj være ilde stedt"

Ildsjælen og en af hovedkræfterne bag Torvedagen i Åbyhøj blev hædret i lørdags

Af
Kim Skovrup Andersen

Hæder Sædvanen tro dannede Torvet i Åbyhøj rammen for kåringen af 'Årets Åbyhøjer', der er en hyldest til en lokal ildsjæl, som gør en forskel.

For første gang nogensinde blev en person kåret for anden gang, nemlig Niels Jørgen Højsgaard, som har været med til at grundlægge torvedagen og er med i Torvedagsudvalget.

"Jeg blev meget overrasket, for jeg stod klar til at tage et foto af 'Årets Åbyhøjer' og vidste intet om, at det blev mig. Det er dybt overvældende at få prisen for anden gang," siger 'Årets Åbyhøjer 2019'.

I indstillingen, som blev læst op fra scenen blev det blandt andet nævnt:

"...Valget er faldet på en mand med stor passion for foreningslivet. Han er velkendt, anerkendt og er et frisk pust for foreningslivet i Åbyhøj. Han har en finger på pulsen, og ved hvad der sker i byen. Han har igennem mere end 20 år været aktivt deltagende, han er kendetegnet for torvedagen og lægger et kæmpe arbejde i det. Han er altid imødekommende med på nye tiltag, smilende og uden ham ville Åbyhøj være ilde stedt."

Det er Aabyhøj Håndværker- og Handelsstandsforening, som står for kåringen i forbindelse med årets torvedag i bydelen i lørdags. En torvedag, der var ramt af regn, men som ifølge Niels Jørgens Højsgaard havde stor opbakning.

Med prisen følger der 3.000 kroner.

"Jeg har foræret min hustru 1.000 kroner som afsavn, og så har jeg givet 2.000 kroner til indsamlingen af Elværkets nye flygel," siger Højsgaard, som med prisen også får æren af at holde båltalen til næste års Sankthansaften i parken i Åbyhøj.

Publiceret 19 August 2019 13:00