Anders Munch og Band laver det, de kalder 'Danmarks bedste Gas & Larsen Show' og det show kommer altså til Trige 5. oktober. Her ses bandet ved indvielsen af havnen i Sønderborg.

Anders Munch og Band laver det, de kalder 'Danmarks bedste Gas & Larsen Show' og det show kommer altså til Trige 5. oktober. Her ses bandet ved indvielsen af havnen i Sønderborg. Foto: Jens Christian Top/Ritzau Scanpix

Halfest:

"Det er byens nytårsaften"

Billetter til dette efterårs Fe-ST-ihal i Bakkegårdshallen er nu sat til salg

Af
Anders Michaelsen

Halfest Det er støttere til den lokale sportsforening ST70, der arrangerer festen i hallen. Der bliver både fællesspisning med wienerschnitzel, amerikansk lotteri, dj og livecovermusik med Gasolin og Kim Larsen.

Halfesten, med det opfindsomme navn Fe-ST-ihal, kunne lede tankerne hen mod festival eller halfest, men Fe-ST-ihal i Trige er ingen af delene. Faktisk har man bevidst valgt ikke at kalde det en halfest.

"Vi kunne høre på nogen for år tilbage, at ordet 'halfest' kunne skræmme nogen væk," forklarer medarrangør Ole Frehr Carstensen.

"Det er ikke en festival, men det er heller ikke halfest, men mere en fest, der er minded på det voksne publikum, der gik til halfest i 80'erne og 90'erne, og som gerne vil komme og mødes uforpligtende. Det er en traditionel idrætshalfest, hvor vi med en lokal hyggeaften også samler penge ind til idrætsforeningen " siger medarrangør Ole Frehr Carstensen.

Mødes på kryds og tværs

Billetterne til årets Fe-ST-ihal, der bliver holdt 5. oktober, er nu sat til salg på billetten.dk og Ole Frehr Carstensen håber, at der som minimum dukker 200 op. For udover at skaffe penge til idrætsforeningen ST70 er det også hensigten at både tilflyttere og folk længere tid i og omkring Trige kan komme og mødes.

"Sådan en halfest er ekstremt vigtigt. Det er byens nytårsaften, og det er en mulighed for at alle kan komme og snakke med alle," siger han og tilføjer:

"Trige, Spørring, Ølsted, Lisbjerg har jo en størrelse, hvor de fleste kender hinanden fra skole, arbejde, eller når man møder hinanden oppe i Rema 1000 eller Brugsen. Men det er tit de samme mennesker, man snakker med til dagligt. Sådan en aften mødes man på kryds og tværs ved cafebordene over en sjus, og så har man alt andet lige end større omgangskreds," siger medarrangøren.

Det er femte år i træk, de holder arrangementet i Bakkegårdshallen i Trige, hvor der før har været fester i hallen. Festerne hørte op, enten fordi der var for mange slagsmål, eller fordi arrangørerne gik sur i det, forklarer Ole Frehr Carstensen.

Slagsmålene hører fortiden til, men han forsikrer, at der udover hyggen bliver fyret op for laser- og røgmaskinen, og at der vil blive serveret Pisang Ambon i baren, til de der gerne vil have tankerne ledt tilbage til Triges gamle halfester i 80'erne.

Publiceret 18 August 2019 07:00