Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Millioner til Gellerup:

Klatreklub får flot donation til bevægelseshus

A.P Møller Fonden sender tre millioner Aarhus Klatreklubs vej til vægge og underlag

Bevægelseshuset, der er en del af det kommende Sport og Kulturcampus i Gellerup, får flotte klatreforhold.

Det kan man takke A.P. Møller Fonden for. Fonden har givet tilsag til en donation på hele tre millioner kroner til Aarhus Klatreklub, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges på klatrevægge og faldunderlag.

"Jeg er utrolig taknemmelig for denne gavmilde donation, der sikrer Aarhus Klatreklub som en vigtig del af Sport og Kulturcampus i Gellerup. Med denne donation, kan vi opføre klatrevægge af højeste standard og give Aarhus og Danmark en unik klatrefacilitet i international klasse. Vi glæder os til at blive en del af Aarhus Kommunes satsning for at bringe sport og kultur ind i hjertet af Gellerup," siger udtaler bestyrelsesformand for Aarhus Klatreklub, Asger Eller.

Klatreklubben regner med, at donationen vil gøre det muligt at mere end fordoble de nuværende klatrearealer, og dermed fylde hele den nye hal med klatrevægge i allerhøjeste kvalitet.

"Jeg vil gerne takke A.P. Møller Fonden for deres bidrag, som er en flot anerkendelse af hele projektet og af klatreklubbens arbejde for at sætte et højt ambitionsniveau, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Bevægelseshuset skal udover Aarhus Klatreklub også huse fodboldklubben ACFC, Cirkus Tværs samt FGU Midtby (tidligere Gøglerskolen), og bliver dermed et multihus med fokus på sport, bevægelse og uddannelse.

Bevægelseshuset forventes at åbne i 2021.

dp

Publiceret 16 August 2019 10:08