Morten Holck Jørgensen har afløst Jesper Kousholt, der er blevet ansat som skolechef i Randers Kommune.

Morten Holck Jørgensen har afløst Jesper Kousholt, der er blevet ansat som skolechef i Randers Kommune.

Strandskolens nye styrmand skal skabe ro

Strandskolen i Risskov bød torsdag velkommen til 75 nye skoleelever og en skoleleder, som havde første skoledag. Morten Holck Jørgensen skal stå i spidsen for skolen, som i de seneste år har haft skiftende ledelser

Af
Kim Skovrup Andersen

Langt de fleste af kommunens folkeskoler tyvstartede sidste torsdag skoleåret i forhold til resten af landets skoler.

En af dem var Strandskolen i Risskov, hvor det ikke kun var 75 0.klasses-elever, der var nye og som blev budt velkommen. Det var også Morten Holck Jørgensens første dag i rollen som skoleleder. Strandskolens tidligere viceskoleleder er nemlig vendt tilbage til Risskov-skolen efter en kort afstikker som skoleleder til Voldumegnens Friskole i Favrskov Kommune.

Han virkede til at have lige så mange sommerfugle flyvende rundt i maven som de nye børn, der gik ind ad skolens hovedindgang via en lang rød løber, som var fyldt op med dannebrogsflagende og high five-givende skolekammerater fra de ældre årgange.

Skoleleder Morten Holck Jørgensen var med til at klappe de 75 nye elever ind på Strandskolen.

Skoleleder Morten Holck Jørgensen var med til at klappe de 75 nye elever ind på Strandskolen.

"Jeg er jo i virkeligheden næsten lige så ny som de 75 elever, og det her er også min første skoledag som leder for denne skole," siger Morten Holck Jørgensen, der er bosat i Risskov med sin kone, og deres datter på 10 år.

Det er stykke tid siden, at skolen har kunnet byde velkommen til hele tre 0. klasser, og det er glædeligt:

"Det er dejligt at byde så mange børn velkommen. Det er en stor dag, og jeg kan se, at de nye børn lyste af nervøsitet og glæde, men også en spændthed over, hvad der skal ske. Jeg håber, at alle vil tale om den modtagelse, de har fået, når de kommer hjem," siger Strandskolens nye styrmand.

Generationsskifte

Den 39-årige skoleleder afløser Jesper Kousholt, der er blevet ansat som skolechef i Randers Kommune.

"Det er dejligt at komme tilbage. Jeg har jo kun været væk et år, men der er sket en del. Strandskolen har været i gang med et generationsskifte blandt medarbejdere, hvor der er flere, som har haft naturlig afgang. Der er kommet rigtig mange unge nyuddannede ind, og det giver en god energi, så Strandskolen er et andet sted, end da jeg stoppede, men absolut på vej i en positiv retning," siger Holck Jørgensen og tilføjer:

"Skolen har et kæmpe potentiale og sindssygt dygtige medarbejdere og en visionær skolebestyrelse, som rigtig gerne vil arbejde for, at vi bliver det fortrukne skoletilbud for børnene her i distriktet. Og det arbejder vi alle benhårdt på, og det synes jeg, vi har alle muligheder for."

Han peger på vigtigheden af, at når der er elever, der forsvinder i udskolingsfasen for at gå på privatskole eller efterskole, så er det vigtigt, at der er nok elever tilbage, så man ikke skal gå ind og kigge på klassestørrelser og mulige sammenlægninger.

Ressourcestæke forældre

"Det vil vi jo helst undgå, for det kan gå ud over trivsel og sammenhold. Men jeg må bare sige, at Strandskolen ligger i et område, hvor der bare er rigtig mange ressourcestærke forældre, som vil skolen og som kan byde ind. Så det skal vi bare gøre brug af," siger han.

Skolen har i dag 670 elever og 70 ansatte. Der har især været mange udskiftninger i skolens ledelse i de senere år.

"Det er vigtigt for Strandskolen, at der kommer ro på. I ledelsen har der alligevel været ti udskiftninger i de seneste fem år. Og det gør jo noget ved en skole, uanset hvordan man vender og drejer det, så det er selvfølgelig klart, at det er der brug for stabilitet. Det tænker jeg, vi får nu," siger Strandskolens nye leder.

Publiceret 16 August 2019 07:00