Foto: Foto-Trine, vildmedfoto.dk

Foto: Foto-Trine, vildmedfoto.dk

Opsigtsvækkende idé:

Aarhus Fremad vil være landets første fanejede fodboldklub

Den traditionsrige fodboldklub vil ændre helt kurs og give fansene tøjlerne

"Vi har besluttet at redefinere ejerskabet af vores klub, og måden vi driver den på. Fremad Folket skal vækkes til live, og Aarhus Fremad skal blive Danmarks første fanejede og fanledede klub."

Sådan indleder Aarhus Fremad en besked til klubbens supportere, der kaldes til et informations- og opstartsmøde den 27. august.

Den traditionsrige Aarhus-klub, der havde sine velmagtsdage i 80'erne og 90'erne som elevatorhold i landets bedste række, og som nu huserer i 2. division, har et væld af forskellige ejere, men de er angiveligt blevet enige om at give magten til de trofaste fans.

Klubben har en negativ egenkapital på 830.000 kroner og gæld på lidt over en million kroner, som man er i gang med at nedbringe, men bestyrelsen oplyser i meddelelsen til fansene, at man ikke er ude efter deres penge.

"Vi beder ikke om penge eller ressourcer, kun at du vil bruge en times tid på at lytte til vores tanker og forhåbentlig motiveres omkring idéen," skriver bestyrelsen.

Til Ekstra Bladet fortæller bestyrelsesmedlem Jesper Blicher Dahl, at man ikke er helt sikker på, hvad initiativet skal munde ud i, udover at fansene skal få ejerskab i klubben, blive en del af ledelsen og have bestyrelsesposter.

Han afslører dog, at en del af oplægget til mødet er en aktieordning.

"Det er ikke, fordi jeg vil holde det hemmeligt, men hvordan vi gør det, afhænger af opbakningen," siger Jesper Blicher Dahl.

Seneste års overskud på 508.000 kroner blev brugt på at afbetale noget af gælden.

dp

Publiceret 15 August 2019 17:00