Foto Søren Bidstrup Ritzau Scanpix

Foto Søren Bidstrup Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Udvider dagtilbuddene i Sabro, Tilst og Egå

Mange børn og nye områder kræver flere dagtilbud. Byrådet har afsat 42,9 millioner til nye institutioner

Af
Trille Skøtt-Jensen

Pasning Et enig byråd vedtog onsdag at give anlægsbevillinger på i alt 42.9 millioner kroner til nye institutionspladser i Sabro, Tilst og Egå.

Børnetallet er i gang med at eksplodere i Aarhus Vest, og der er stor mangel på dagtilbud for at få børnene passet i lokalområdet. Derfor skal der nu bygges nye institutioner i Sabro og Tilst, og der skal udvides med ekstra pladser i Egå.

Sabro får ny institution

I Sabro passes mange børn i øjeblikket i midlertidige lokaler, fordi ventelisten er stor. Byen er, ligesom andre steder i Aarhus, under kraftig udvikling og mange nye børnefamilier flytter til. Derfor er der brug for institutionspladser til seks nye dagtilbudsgrupper. En gruppe svarer til enten 12 vuggestuebørn eller 20 børnehavebørn.

Den nye institution skal ligge på Rønnevangen 2, og da lokalplanen allerede tillader byggeri af en en institution, så forventes det, at den kan stå færdig i løbet af halvandet år. Der er afsat 20,6 millioner kroner til at anlægge institutionen.

Tilst og Egå

I Tilst skal der også bygges en ny institution. Det ligger ikke fast, hvor byggeriet skal være. Men ligesom i Sabro skal der være plads til seks nye dagtilbudsgrupper, som kan være op til 120 børnehavebørn. Der blev afsat 20,6 millioner anlægning af institutionen.

I Egå udvides dagtilbuddet på Eghøjvej 6 med en halv dagtilbuds gruppe. Der blev afsat 1,7 millioner til etablering af gruppen.

Publiceret 14 August 2019 19:44