Der var ingen nationalsang, som der ellers plejer at være efter forestillingerne til Vilhelmsborg Festspil, da årets udgave

Der var ingen nationalsang, som der ellers plejer at være efter forestillingerne til Vilhelmsborg Festspil, da årets udgave "Fame" havde premiere 30. juli. Sangen er helt sløjfet i denne sæson. Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Læserbrev: 'Almindelige' borgere er vrede over droppet nationalsang til Vilhelmsborg Festspil

Læser mener, Vilhelmsborg Festspil bagatelliserer beslutningen om at droppe at synge nationalsangen

Af
Per Hovgaard

Niels Bohrs Vej 28

8260 Viby

Tillad mig som 'almindelig' borger at tilkendegive, at når Vilhelsmborg Festspil ikke længere vil afslutte festspillet med at synge nationalsangen 'Der er et yndigt land', så begrunder festspillets bestyrelsesformand Lisbet Lautrup Knudsen det i Lokalavisen med, at det er en kunstnerisk beslutning, og at den danske nationalhymne skulle give visse personer uheldige associationer.

Lisbet Lautrup Knudsen følger op med at udtale, at bestyrelsens beslutning kun har affødt nogle få klager på Facebook.

Jeg kan kun opfordre hende til at være mere ude blandt 'almindelige' borgere og lytte, hvis snakken skulle falde på den beslutning, bestyrelsen for Wilhelmborg Festspil har taget om at udelukke den danske nationalhymne. Forargelsen og vreden er stor, og borgerne er ved at være trætte af, at de danske værdier vedblivende og konstant udhules af personer som Lisbet Lautrup Knudsen og hendes kunstneriske og politiske medløbere.

Jeg ved, at flere læserbrevsskribenter har tilsendt aviserne i Aarhus (Lokalavisen har ikke modtaget andre læserbreve end dette om sagen, red.) læserbreve, hvor de har været kritiske overfor den beslutning, som bestyrelsesformanden bagatelliserer ved at ytre, at der kun er nogle få på Facebook, der har været utilfredse.

Nej, der er mange, der har tilkendegivet ved at tilsende læserbreve. De er bare ikke blevet taget med i aviserne.

Publiceret 14 August 2019 19:00