Ifølge Enhedslisten har der været alt for store besparelser på handicap-området i Aarhus Kommune.

Ifølge Enhedslisten har der været alt for store besparelser på handicap-området i Aarhus Kommune. Modelfoto: Adobe Stock.

"Aarhus skal igen være en handicapvenlig kommune"

Enhedslisten sætte stort millionbeløb af til handicappede i de kommende år

Engang var Aarhus Kommune i toppen med service for mennesker med handicap. Nu er Aarhus en af de mindst handicapvenlige kommuner målt i udgifter til service pr. indbygger med handicap. Sådan skriver Enhedslisten i en pressemeddelelse, hvor partiet skriver, der skal rettes op på 10 års nedskæringer og besparelser på handicap-området.

"Aarhus er en kommune i vækst og kraftig udvikling. På den baggrund er det beskæmmende, at byrådet i årevis har ladet mennesker med handicap betale en alt for stor del af de besparelser og nedskæringer, der er gennemført. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt, så det skal vi have rettet op på,” siger Keld Hvalsø, byrådsmedlem for Enhedslisten.

Ifølge Enhedslisten er de årlige ydelser til folk med handicap i Aarhus siden 2010 blevet beskåret med mellem 150 og 200 millioner kroner. Det skyldes ifølge Enhedslisten, at der er kommet flere borgere med handicap, og at kommunen i en del år undlod at udbygge tilbud, hvilket har givet kritik fra Tilsynsrådet. Partiet nævner også, at socialrådmanden i sommer har sendt et nedskæringskatalog for Voksenhandicap i høring med en standardforringelse på cirka 25 millioner kroner i 2020 og de kommende år.

”Besparelser og nedskæringer er altså den helt gale vej at gå, når der nu er stigende behov for hjælp til vores medborgere i disse svage grupper. Derfor stiller Enhedslisten forslag til budgettet om et kraftigt løft på handicap-området. Hvis vi bare skal nå op på niveauet fra 2016, vil det kræve et løft på 45 millioner kroner i 2020. Men vi må se, hvor langt vi kan komme i forhandlingerne, forhåbentlig med velvilje fra andre socialt indstillede partier,” siger Lone Norlander, byrådsmedlem for Enhedslisten.

Ifølge Enhedslisten ligger partiets forslag i umiddelbar forlængelse af den nye regerings løfte om, at velfærden ikke blot skal følge med befolkningsudviklingen, men at der skal leveres et egentligt velfærdsløft.

jr

Publiceret 12 August 2019 08:07