Masser af mennesker på havnen til Tall Ships Races.

Masser af mennesker på havnen til Tall Ships Races. Foto: Anders Michaelsen

Tall Ships Races jubler over tilskuere i hundredtusindvis

Over en halv million gæster til Tall Ships Races i Aarhus

Tall Ships Races i Aarhus blev publikumsmæssigt en stor succes. Der er i hvert fald stor tilfredshed at spore hos Aarhus Kommune, der oplyser, at 525.000 personer deltog i havnefesten for at kigge på flotte sejlskibe og nyde stemningen. Det gør 2019-udgaven til den hidtil mest besøgte i Aarhus.

”Det har været en kæmpe succes. Der har fra tidlig morgen til sen aften været liv og stemning på havnen. Overalt var der glade børn, unge og voksne, som sammen nød den gode stemning og de mange skibe og aktiviteter,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, i en pressemeddelelse.

”The Tall Ships Races 2019 viser, hvad vores nye havnefront kan. Vi har fået en plads, der kan bruges både til hverdag og til fest. Jeg vil arbejde for, at vi i fremtiden kan få flere store events på området," siger rådmanden.

Arrangørerne har flere gange hver dag haft droner i luften for at få et overblik over hvor mange, der har været på havnen. På baggrund af dronebillederne og stikprøvetællinger er der lavet et estimat over besøgstallet.

”Det er altid dejligt med flotte besøgstal. Men det vigtigste er, at de mange besøgende havde en god oplevelse. Jeg tror, at alle der var på havnen i løbet af begivenheden oplevede, at der var rigtig mange mennesker. Der var køer til boder og aktiviteter, men de fleste tog det med et smil og nød den gode stemning," siger projektleder for The Tall Ships Races, Charlotte Kirk Elkjær fra Aarhus Events, der er en del af Kultur og Borgerservice under Aarhus Kommune.

Den travleste dag var lørdag med hele 200.000 gæster. De kom i god tid, inden pladsen åbnede klokken 10, og der var godt med gæster på pladsen helt frem til midnat, hvor den lukkede.

Det store besøgstal underbygges af de mange salgsboder på pladsen, hvor flere melder om tæt på udsolgt, oplyser kommunen. Travlt var der også i det 50 meter høje pariserhjul, hvor i alt 24.684 tog en rundtur med udsyn over byen, bugten og havnen.

Det er tredje gang, at Aarhus er vært for The Tall Ship Races. Første gang var i 2007, mens anden gang var i 2013.

jr

Publiceret 05 August 2019 11:29