Denne strækning bliver ensrettet i tre uger. Lyssignalet på billedet ved Dirch Passers Gade er nyt.

Denne strækning bliver ensrettet i tre uger. Lyssignalet på billedet ved Dirch Passers Gade er nyt. Foto: Jeppe Rafn

Søren Frichs Vej enrettes i tre uger

Afsluttende arbejde kræver ensretning af den inderste stækning på Søren Frichs Vej

Af
Jeppe Rafn

Bilisterne må døje lidt endnu, inden det bliver helt uden forhindringer at køre på den inderste del af Søren Frichs Vej på strækningen mellem Vestre Ringgade og Carl Blochs Gade (ved P. Hiort-Lorenzens Vej), hvor der i lang tid har været vejarbejde.

Nyplantede træer og en justering af vejforløbet skal forvandle den inderste del af Søren Frichs Vej fra industrivej til en grøn bygade og primær adgangsvej til Godsbanearealerne.

Der er desuden kommet et nyt lyskryds ved Dirch Passers Gade, hvor der er kommet en ny Rema1000, og lyskrydset ved P. Hiort-Lorenzens Vej, hvor Søren Frichs Vej bliver til Carl Blochs Gade, er blevet ændret for at skabe bedre adgangsforhold til de mange kommende beboere på Godsbanearealerne.

Krydset ved P. Hiort-Lorenzens Vej er blevet ændret for at give bedre adgang til Godsbanen.

Krydset ved P. Hiort-Lorenzens Vej er blevet ændret for at give bedre adgang til Godsbanen. Foto: Jeppe Rafn

Det afsluttende arbejde begynder mandag 29. juli om morgenen og varer frem til mandag 19. august. I de tre uger bliver Søren Frichs Vej ensrettet, så man kun kan køre ud af byen. Skiltning vil guide trafikanter til alternative ruter.

”Vi beklager over for de mange trafikanter, som vil blive generet af arbejdet, men vi er nødt til at vælge denne løsning for at kunne lave et sikkert arbejdsområde,” forklarer Klaus Braad, projektleder i Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Forandringerne på denne del af Søren Frichs Vej skal samtidig ses som en rettesnor for, hvordan den resterende del af Søren Frichs Vej vil forandre sig de kommende år i takt med udviklingen af brokvarteret.

Publiceret 25 July 2019 10:06