Vandpost i Riis Skov.

Vandpost i Riis Skov. Pressefoto: Aarhus Vand.

Årets varmeste dage: Her kan du slukke tørsten gratis i Aarhus

Der findes en række vandposter rundt omkring i Aarhus, hvor man kan drikke og fylde en vanddunk

Af
Jeppe Rafn

Hvis du bevæger dig rundt i Aarhus i disse dage, bliver du sikkert hurtigt tørstig. Varmen er også kommet til Smilets By, der i dag torsdag 25. juli får eftermiddagstemperaturer på over 25 grader. I morgen ser temperaturen ud til at ramme 30 grader, og så kan det nok være, du får behov og lyst til en svalende tår til halsen.

Det kan du faktisk få ganske gratis en række steder i Aarhus. Kommunen og Aarhus Vand har i samarbejde opsat otte moderne vandposter rundt omkring i byen, hvor du ganske gratis kan slukke tørsten.

”Vi lever jo af at levere vand til borgerne i Aarhus og vil gerne give lidt tilbage til byen. Vi synes, det er vigtigt at drikke vand fra hanen i stedet for flaske. Det er både sundere og mere miljøvenligt,” forklarer Aarhus Vands pressechef Jan Tøibner.

Vandposterne er lavet, så man både kan fylde en drikkedunk og stikke hovedet ind under søjlen for at drikke. Man skal blot trykke på en knap, og så står der en blød søjle op i luften, fortæller Jan Tøibner.

Der er strenge krav til hygiejnen ved vandposter, der blandt andet kræver cirkulation og derfor skal passes.

De første af de otte nyere vandposter blev sat op for snart ti år siden, og siden kom flere til. Fem af vandposterne findes i den indre by. Derudover er der to vandposter i sydbyen ved Tangkrogen og Mindeparken og en vandpost i nordbyen ved de udendørs fitnessredskaber i Riis Skov.

”I begyndelse var strategien at placere vandposterne i midtbyen, blandt andet af hensyn til turister, men vi kan se på vandforbruget, at der er mere run på dem i Risskov, Tangkrogen og Mindeparken, hvor folk løber og cykler,” siger Jan Tøibner.

Foruden de otte nyere vandposter findes der også flere ældre vandposter rundt omkring i kommunen, blandt andet i Åbo og ved Blommehavens campingplads i Højbjerg, som skovens MTB-ryttere blandt andre har glæde af.

Oversigt over vandposter i Aarhus.

Publiceret 25 July 2019 14:18