Kimmie Valentin Dupont er i dag førtidspensionist. Hun er gift og har to børn.

Kimmie Valentin Dupont er i dag førtidspensionist. Hun er gift og har to børn.

Det forløste at skrive bogen om usædvanlig barsk opvækst

Kimmie har brudt den sociale arv og er i dag velfungerende på trods af de skader, hun pådrog sig i barndommen

Af
Trille Skøtt-Jensen

Bogudgivelse 1984: 6-årige Kimmie går frem og tilbage i lejligheden. Hun venter på lægen, der har sagt han vil komme. Hun er næsten lige kommet hjem fra skole og har fundet mor liggende på gulvet i en stor pøl af sit eget tis. Kimmie kan ikke få kontakt til hende. Hun har ringet til lægevagten, der i første omgang sagde, at hun ikke måtte lave telefonfis. Anden gang hun ringer, så lover lægen at komme. Nu banker han på døren. Kimmie åbner.

Lægen går ind i stuen og kaster et hurtigt blik på mor.

"Hun er jo bare stinkende beruset" siger han og går igen.

Hjernen har glemt

I dag er Kimmie 41 år. Hun er født i 1977 og episoden med lægen, der i første omgang afviste hende, skete på et tidspunkt mellem 1983 og 1985. Nærmere kan Kimmie ikke stedfæste det. For der har været rigtig mange grimme oplevelser og rigtig meget svigt i hendes barndom. Svigt, der har været så voldsomme, at hendes hjerne har valgt at glemme meget af fortiden. Derfor kan hun ikke tidsbestemme alt.

Hun blev tvangsfjernet fra sin mor, da hun var 13 måneder gammel. Resten af barndommen ryger hun frem og tilbage mellem plejefamilier og en mor, der kæmpede med psykisk sygdom og alkoholisme. En hård opvækst med dårlige minder. Det har hun nu skrevet en bog om.

Arbejdet med bogen har i en alder af 41 år fået Kimmie til at bearbejde de traumatiske minder fra barndommen.

"Jeg har gået i terapi og fået psykologhjælp i mange mange timer. Men på et tidspunkt, så kan man heller ikke mere. På et tidspunkt kan man ikke holde ud at grave dybere. Men så prøvede jeg, at skrive ned, hvad jeg kunne huske i stedet," fortæller Kimmie.

Blev en hård pige

Minderne blev til en tidslinje og opremsning af episoder i barndommen. Blandt andet episoden med lægen. Der var også flere episoder med dårlige oplevelser i plejefamilier.

"Jeg har boet hos mindst 7 plejefamilier, der har været flere, men jeg har tid og steder, jeg ikke kan huske, og det er altså ikke plejefamilier, der har plejebørn for at være gode," siger hun.

Den hårde barndom har sat sine spor. Fra lægerne ved Kimmie, at hendes hjerne har taget skade af den misrøgt, hun har oplevet. Hun har svært ved empati, og hun har svært ved at føle. Det mærkede hun også som 16-årig, da hun flyttede på ungdomspension. Hun startede med at gøre skade på sig selv, hun begyndte at slås og blev det, man vil nok vil betegne som, en hård pige.

"Det er et under, at jeg ikke blev anholdt dengang," siger hun.

Kimmie har siden kæmpet sig væk fra den sociale arv, som hendes barndom har efterladt hende. Som 18-årig blev hun gravid, og hun valgte at beholde barnet.

Kærlighed støtter

"Der besluttede jeg mig for, at det ville jeg. De skulle ikke få lov at tage hende fra mig," siger Kimmie.

Den ældste datter er nu 22 år. Senere mødte Kimmie sit livs kærlighed Kenneth og sammen fik de endnu en pige, som i dag er 13 år.

Familien er fyldt med kærlighed til hinanden og støtter op om Kimmie. Det mærkes tydeligt i det hyggelige hjem på Trige Centervej. Kenneth hjælper Kimmie med at forstå de følelser, som hun ikke selv kan sætte ord på. I hendes barndom var der ingen, der hjalp hende med at forstå følelser.

"Da vi mødtes, slog hun ud efter mig en gang, hun blev vred. Da sagde jeg, det var den eneste gang, det skulle ske, men at hun skulle fortælle, hvorfor hun blev vred i stedet," fortæller Kenneth.

Han har været en stor støtte i at få lavet bogen færdig. Den første tidslinje version sendte Kimmie til forlaget.

"Så kom den tilbage fra forlaget, der sagde at den var ufærdig. Jeg havde jo skrevet, hvad jeg kunne huske," siger Kimmie og Kenneth supplerer:

"Hun havde bare beskrevet. Ikke fortalt hvad oplevelserne gjorde ved hende, eller hvad hun følte. Det tog vi så sammen og fik snakket om mange episoder i hendes barndom," fortæller Kenneth.

På den måde blev bogen en stor forløsning at lave.

"Det har jo været ligesom terapi at lave den. Vi har snakket meget," siger Kimmie.

Kimmies mand Kenneth er en enorm støtte i hverdagen. Han har også hjulpet med at skrive bogen.

Kimmies mand Kenneth er en enorm støtte i hverdagen. Han har også hjulpet med at skrive bogen.

Bogen hedder "Anbragt. Fanget i afmagtens karrusel" og udkommer den 16. september på Mellemgaards forlag.

Alle mennesker og steder i bogen er anonymiserede. Beretningen i bogen er Kimmies oplevelse af opvæksten.

Publiceret 24 July 2019 18:00