Mette Mathiasen på 27 år er i igen i år med i Vilhelmsborg Festspil i Mårslet.

Mette Mathiasen på 27 år er i igen i år med i Vilhelmsborg Festspil i Mårslet. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Vilhelmsborg Festspil: Mestrer tre roller på én gang

Mette Mathiasen er for tredje gang i træk med i Vilhelmsborg Festspil i Mårslet

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

festspil 27-årige Mette Mathiasen trådte ind på festspil-scenen på Vilhelmsborg for første gang for to år siden, da hun var en del af stykket 9 to 5, og hun har hængt ved siden.

Sidste år var hun med i Grease, og i år står den på 80'er serien Fame i musicalform. Hun er både på scenen som engelsklærer, og bag kulisserne står hun for PR på de sociale medier, ligesom hun også er del af byggegruppen, så alt kan være på plads på scenen til premieren 30. juli.

"Jeg hænger ved. Der er så mange skønne mennesker herude, og så er der et dygtigt kreativt team, der sørger for at presse os, så vi bliver endnu bedre for hvert år. Det er rigtig rart, at jeg kan få lov til at udvikle mig," siger Mette Mathiasen, der for første gang i de tre stykker, hun har været med i på Vilhelmsborg, skal spille en mere dramatisk rolle i år.

"Det passer mig rigtig godt, for det er faktisk den slags rolle, jeg bedst kan lide at spille," siger hun.

En bestemt dame

For dem der ikke har set Fame, så handler den om en gruppe unge i deres tre år på den eftertragtede 'New York High School of Performing Arts.' Her er det kreativiteten og dansen, der er i højsæde, og det mere akademiske er bestemt ikke noget, der interesserer de unge. Det er her Mette Mathiasen kommer til at træde i karakter som den lidt bestemte engelsklærer.

"Det handler om drømmen om at blive kendt. Det er 100 procent det, alle eleverne fokuserer på. Jeg har den autoritære rolle, og jeg glæder mig til at vise den side efter at have været mere munter i de foregående to stykker," siger Mette Mathiasen, der studerer dramaturgi på Aarhus Universitet.

Da Lokalavisen Aarhus er forbi pladsen, hvor byggegruppen knokler, holder skuespillerne ferie, men ikke Mette.

På grund af hendes to andre roller i PR- og byggegruppen har hun ikke sommerferie fra skuespillet, men det passer hende helt fint.

"Der er så mange mennesker, der knokler bag scenen, og selv om jeg ikke er god til at bygge, så har jeg alligevel tilbudt min hjælp, og det er skønt at være her," siger hun og nævner, at det da godt kan være, at hun kigger lidt på noget ferie, når årets stykke er forbi, men lige nu har hun fuld fokus på Fame.

Intens stemning

Hun glæder sig til skuespillerne skal prøve kræfter på scenen, for der er en helt særlig energi, når hele holdet er samlet.

"Vi har tid til at sidde og tale sammen, og det er godt, for det er vigtigt, at man stoler på hinanden, når man er på scenen. Vi har et stort sammenhold herude, og fordi vi er så meget sammen, kan vi nemt komme til at ende i en musical-boble. Det er meget intenst, men det er også det skønne ved det," siger Mette Mathiasen.

Den høje intensitet og musical-boblen bliver først for alvor bristet, når skuespillerne træder op på scenen til premieren.

"Vi øver hver dag frem mod stykket (fra lørdag 13. juli,red.) - det hele skal sidde på rygraden, og det er der, jeg for alvor synes, at det er sjovt. Vi kan helt glemme, at vi ender med en forestille, hvor der er et publikum, der skal se os, fordi vi går rundt i vores musical-boble," siger Mette Mathiasen, der har fået knyttet nogle venskaber på Vilhelm, som de medvirkende kalder det, at hun også ses med dem i løbet af året, når der ikke lige bliver øvet til stykket.

Selv om der ikke bliver afsløret konkrete detaljer om, hvordan stykket bliver fremvist, så fortæller hun, at musicalen på Vilhelmsborg er lidt mere mørk end tv-serien. Indtil hun får lov til at vise sin egen lidt mere mørke side frem i årets stykke, så knokler hun på og glæder sig til premieren 30. juli.

Publiceret 21 July 2019 10:00