Vivienne Michelle Bruun fra Aarhus har været en del af Grøn de seneste mange år.

Vivienne Michelle Bruun fra Aarhus har været en del af Grøn de seneste mange år. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Grøn-frivillig: "Det er så livsbekræftende"

29-årige Vivienne Michelle Bruun har været med som frivillig på Grøn, siden hun var 18 år

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

koncert Det startede egentlig lidt som en tilfældighed, at den nu 29-årige Vivenne Michelle Bruun blev en del af det frivillige team ved Grøn.

Hendes storesøster havde besøg af en veninde, og de sad hele familien og veninden og spiste aftensmad, og lige præcis det måltid skulle vise sig at ændre Vivenne Michelle Bruuns liv.

"Min søsters veninde sagde til mig, at det der Grøn var noget for mig, og at jeg skulle prøve det. Hun sagde også til mig, at jeg skulle prøve at blive værnepligtig, da det også var noget for mig. Jeg gjorde begge dele, og jeg må sige, at lige præcis de to ting har været dem, der har ændret mit liv allermest," siger Vivenne Michelle Bruun og fortsætter:

"At være værnepligtig gav mig noget. Det var den ting i mit liv, hvor jeg hele tiden tænkte: Det kan jeg ikke, men jeg gjorde det alligevel. I forhold til Grøn, så er fællesskabet noget helt særligt. Vi flytter en koncertplads otte gange på to uger henover natten - det er livsbekræftende. Det er knokkelhårdt, men man er sig selv og møder mennesker på en helt anden måde. Vi er pressede og i søvnmangel, men det er kun med til at knytte os endnu mere sammen."

Hun mener, at hun har udviklet sig menneskeligt gennem Grøn, og at hun har lært en masse om sig selv og andre mennesker ved at være en del af det frivillige team på Grøn.

Grøn-kæreste

I år er det den 12. tur aarhusianske Vivenne Michelle Bruun tager som frivillig. Hun er blot én af de mange, der kommer igen år efter år, og det særlige fællesskab har været med til at knytte venskaber for livet, ligesom hun også har fundet sin kæreste på Grøn.

"Bagsiden, af at vi har det så godt sammen på Grøn, er, at der er mange, der bliver kærester, og så kommer der jo også børn, og det betyder, at de jo så ikke kan være med til Grøn," siger Vivenne Michelle Bruun, mens hun slår en latter op.

Hun siger også med et grin, at den årlige Grøn-tur rundt i landet er så vigtig for hende, at hvis hende og kæresten en dag får børn, så bliver det ikke hende, der bliver hjemme og passer dem om sommeren, mens der er Grøn.

Traditionernes holdeplads

Vivenne Michelle Bruun, der er en del af det såkaldte 'tældt-hold', fortæller, at der er en masse intern humor og sprog blandt de cirka 700 frivillige, der er i sving.

"Vi har vores helt egne traditioner. Vi har for eksempel dåbs- og begravelsesceremonier for vores rockergokkere. Det er en meget stor hammer, som vi bruger til at slå pløkker i med. Vi har et nært forhold til dem, og derfor holder vi en lille ceremoni, når der er en hammer, der ikke længere kan klare opgaven, og vi derfor bliver nødt til at have en ny, og den holder vi så en dåb for," siger hun med et grin og fortsætter:

"Vi har også mange sange, og der er ingen tvivl om, at de er med til at holde humøret oppe, når det er lidt hårdt."

Og så har de sproget - for man er på tældt-holdet, hvilket betyder telt, og man er også en del af krævet, hvilket er crewet.

"Altså nu har jeg set tældt blive stavet sådan så mange gange, at jeg synes, det ser helt forkert ud, når jeg ser det stavet rigtigt," griner hun.

Hun glæder sig enormt til de otte koncerter og ser også frem til at lande i hjembyen Aarhus 20. juli på Marienlystvej i Aarhus N.

Vind billetter til Grøn

  • Sammen med Grøn sætter Lokalavisen Aarhus 3x2 billetter på højkant til Grøn i Aarhus 20. juli
  • For at deltage skal du gå ind på vores Facebook-side facebook.com/lokalavisenaarhus og finde opslaget med konkurrencen
  • Det skal du like, og i kommentarfeltet skal du skrive, hvem du vil tage med, hvis du er den heldige vinder
  • Vi trækker de tre vindere torsdag 18. juli, og de får direkte besked på Facebook
  • Dizzy Mizz Lizzy, Anne Sanne og Lis, Scarlet Pleasure, Saveus, Kesi, Carpark North, Kato og Alphabeat spiller på årets Grøn

Publiceret 19 July 2019 06:00