Foto: Arkiv og Brøchner Hotels

Hostel åbner i det tidligere hovedbibliotek:

Se billederne af det spændende koncept

Brøchner Hotels er med deres boutique hoteller i København blevet anerkendt for deres æstetik og design verden over. Nu er hotelkæden klar til at afsløre navn og koncept for deres kommende design-hostel i Aarhus

I marts 2020 åbner et nyt design-hostel i den ikoniske bygning fra 1934 i Mølleparken, der tidligere har huset Aarhus hovedbibliotek.

BOOK1 Design Hostel er navnet på Brøchner Hotels’ nye hostel, der byder både overnattende gæster og aarhusianerne indenfor i den centralt placeret bygning, hvis originale arkitektur er respekteret og bevaret, men blevet iklædt nyt design, en food-court og barer. Det oplyser hotelkæden Brøchner Hotels selv i en pressemeddelelse.

"Navnet på vores nye design hostel gav næsten sig selv," fortæller administrerende direktør for Brøchner Hotels, Nickolas Krabbe Bjerg, i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Først og fremmest er BOOK en henvisning til det tidligere bibliotek, der indtil 2015 var i bygningen. BOOK og 1 henviser også til at reservere én seng, en hel sovesal eller måske et af værelserne eller suiterne, som det nye hostel også tilbyder.”

Hotelkæden frem til at tilføre endnu et hostel til virksomhedens portefølje:

"BOOK1 Design Hostel er et nyt uset hostelkoncept, der udover at give bygningen nyt liv med unikt og anderledes design, også vil have fokus på at skabe ekstraordinære oplevelser med events, nye mad- og barmuligheder til både hostelgæster og lokale,” fortæller Nickolas Krabbe Bjerg.

Respekt for bygningen

Brøchner Hotels’ oplyser, at kæden altid udvikler nye projekter i uudnyttede og ikoniske bygninger med stor respekt for bygningernes originale arkitektur. Således vil der på BOOK1 Design Hostel bevares elementer og refereres til bygningens oprindelse og historie i hver detalje af det nye design, som er med til at skabe en enestående oplevelse.

Samtidig har hotelkæden fokus på at skabe en anderledes oplevelse og arbejder blandt ud fra ideen om at være ’privat sammen’ gennem konceptuelt design og digital innovation.

"På BOOK1 Design Hostel spiller design en essentiel rolle og skaber en følelse af, at man som gæst kan være ’privat sammen’ i de områder som er fælles, men også på de forskellige værelsestyper. Booker man et standard double værelse eller en suite giver det sig selv, men det er også muligt at være helt privat når man booker en seng i et af de nye ’pod dorms’ eller bunk dorm,” fortæller Nickolas Krabbe Bjerg i pressemeddelelsen.

Han uddyber, at hotelkæden har fundet inspiration til ’pod dorms’ fra udenlandske pod og capsule hoteller, hvor man sover iblandt andre, men er private i sin egen seng, som på BOOK1 Design Hostel er 140 cm brede og gøres privat ved at trække et gardin for sengen.

Via en app kan gæsterne bruge deres private mobil som nøgle til både værelser og private skabe, til at tjekke ind og ud samt betale regningen for ophold og forbrug. På værelserne er der installeret intelligent belysning med sensorer, der sørger for, at kun gulvet, og ikke hele rummet, oplyses let, når gæster kommer ind i sovesalen om natten, og på denne måde ikke forstyrrer andre sovende.

jwh

Om det nye hostel

Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner i marts 2020 som nyt design hostel

396 senge fordelt over bunk dorms til 4-14 personer og pod dorms

24 private dobbeltværelser

4 private hostel suiter

Food court med forskellige madkoncepter

BOOK1 Design Hostel er placeret i Mølleparken midt i Aarhus by med natur og åen lige foran

Publiceret 16 July 2019 17:03