Foto: Colliers

Ikonisk Aarhus-ejendom er blevet solgt

Den ikoniske Bispegården i Aarhus er blevet solgt til lokalt ejendomsselskab

Colliers har igen været mægler på salget af den ikoniske Bispegården i Aarhus. Tilbage i 2010 gik ejendommen til Folkeligt Oplysnings Forbund, FOF, dennegang er det ejendomsselskabet Emilienborg, der er køber af den charmerende ejendom. Det oplyser Colliers i en pressemeddelelse, hvor parterne ikke ønsker at oplyse salgsprisen.

Bispegården er beliggende i Fredensgade 34 - 36 i det centale Aarhus og er en del af et større ejendomskompleks med et samlet erhvervsareal på cirka 2.173 kvadratmeter. Ejendommen er omfattet af en lokalplan, som betyder, at området er udlagt til såkaldte cityformål som undervisning, administration, café/restaurant, butikker, boliger og andre lignende anvendelser.

Colliers har haft ejendommen til salg siden maj måned i år og udbød den som domicilejendom med byggeret. Den nye ejer glæder sig til at overtage ejendommen:

”Det er en spændende, historisk ejendom, sådan en ejendom, som vi altid gerne har villet arbejde med. Bispegården er opført i solide materialer og har mange fine detaljer, beliggenheden er attraktiv, og sidst - men ikke mindst - åbner byggeretten op for nogle meget interessante udviklingsmuligheder,” siger Thorkil Kristensen, Direktør Emilienborg, i pressemeddelelsen og uddyber:

”Vi overtager ejendommen pr. 31. december, så planen er at bruge de næste måneder på at afsøge de mange muligheder, der er. En ejendom i denne kaliber er sjovere at arbejde med end så mange andre. Vi er som udgangspunkt ret åbne overfor den fremtidige brug og vi glæder os til at komme i gang med projektet”.

Vil kigge mere mod Aarhus

Ejendomsselskabet Emilienborg har tidligere primært investeret i København, men er bestemt ikke afvisende overfor at kigge mere mod Aarhus i fremtiden.

”Vi har en ambition om at investere mere i Aarhus, så erhvervelsen af Bispegården falder fint i tråd med de planer, vi har for fremtiden,” siger Thorkil Kristensen i pressemeddelelse.

Første trin er at finde lejere til selve Bispegården (hovedbygningen). Det bliver Colliers, der får til opgave at finde lejere, der kan flytte ind når FOF flytter ud senere på året.

”Kontorlejemål i midtbyen er en mangelvare, bl.a. fordi flere tidligere erhvervslokaler er omdannet til boliger de senere år. Dette faktum i kombination med vækst i beskæftigelsen gør at mange virksomheder er på udkig efter nye lokaler, så efterspørgslen er meget høj og tomgangen historisk lav,” siger Torben Klitgaard, Erhvervsmægler Colliers Aarhus.

”Hovedbygningen har en sjæl og historie som mange af de nye ejendomme ikke har og der er flere virksomheder, der søger netop dette, ligesom en så central beliggenhed er meget attraktivt, det gør det lettere at rekruttere medarbejdere,” erhvervsmægleren i pressemeddelelsen.

Sælger af Bispegården Folkeligt oplysnings Forbund, har solgt ejendommen som følge af ændrede planer og funktionalitet i forhold til mobilitet og kursister. Samtidig havde FOF et ønske om at optimere sin portefølje af undervisningslokaler.

”Vi har brugt megen tid på det samlede projekt Bispegården, men i forhold til den oprindelige plan med købet af Bispegården, så er vores fremtidige lokalbehov væsentligt mere differentieret, og den udfordring kan vi ikke løse på adressen i Sønder Allé," lyder det fra Henning Lyngsbo, formand for FOF, i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 15 July 2019 09:33