Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Flere tilfælde i Aarhus:

Dårlige vandrør en bombe under husejere

Vandrør i 1960’er og 1970’er huse er så ringe, at tusinder af husejere hvert år døjer med vandskader i lange perioder. Det koster også forsikringsselskaberne dyrt.

Lange perioder med en skurvogn som bolig, håndværkere rendende ind og ud af hjemmet og ødelagte møbler og indbo. Det døjer tusinder af husejere med årligt. For deres vandrør er så dårlige, at de lækker og giver store vandskader, og det har flere husejere i Aarhus især oplevet. Det viser en opgørelse, som forsikringsselskabet Topdanmark står bag.

Vandskaderne koster forsikringsselskaber milliardbeløb og husejerne en del besvær. Topdanmark vil derfor nu hjælpe kunderne med at undgå omfattende vandskader ved at tilbyde godt 200.000 kunder med en husforsikring en vandalarm på deres vandrør – en såkaldt LeakBot fra firmaet iHomes Nordic, oplyser selskabet i en presssemeddelelse.

Her ser du udbredelsen i Danmark af vandskader som følge af læk på vandrør i huse. Kortet er lavet af Topdanmark på baggrund af alle de vandskader efter læk på vandrør, som Topdanmarks kunder har haft på hus- og sommerhusforsikringer de seneste fire år.

Her ser du udbredelsen i Danmark af vandskader som følge af læk på vandrør i huse. Kortet er lavet af Topdanmark på baggrund af alle de vandskader efter læk på vandrør, som Topdanmarks kunder har haft på hus- og sommerhusforsikringer de seneste fire år. Foto: Topdanmark

”Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe kunderne, når de får en skade. Men uanset hvad, så er det aldrig sjovt at få vandskader i sit hjem. Med LeakBot kan vi hjælpe vores kunder med at forhindre, at læk udvikler sig til skader, der skaber kaos for familielivet med nogle gange lange perioder med genhusning,” siger Thomas Enna, direktør for forretningsudvikling i Topdanmark, i pressemeddelelsen.

Vandalarmen kan opdage selv ganske små læk og hjælpe VVS-folk med at lokalisere dem, også hvis husejeren har skjulte rør. LeakBot alarmerer samtidig husejeren, er nem at installere og har en tilknyttet VVS-service fra leverandøren af LeakBot, iHomes Nordic, der hurtigt rykker ud og reparerer lækket, inden det bliver en omfattende vandskade.

”LeakBot er udbredt i Storbritannien og på andre markeder. Vi glæder os over, at vi nu kan tilbyde LeakBot til danske kunder i samarbejde med Topdanmark for at sikre, at husejere med utætte vandrør ikke skal døje med omfattende vandskader, der kan ødelægge deres tilværelse i nogle tilfælde i lange perioder,” siger Habib El-Zein administrerende direktør i iHomes Nordic i Danmark, der leverer LeakBot og den tilknyttede VVS-service, i pressemeddelelsen.

Cirka 200.000 husejere med husforsikring i Topdanmark vil få tilbudt en LeakBot fra iHomes Nordic af Topdanmark, fremgår det af pressemeddelelsen.

jwh

Om rørskader

  • Vandskader rammer især 60’er og 70’er huse, da disse huses rør ofte ruster over tid og bliver utætte
  • Hvert år koster vandskader forsikringsselskaber milliardbeløb og koster samlet kunderne millioner i selvrisiko
  • Hvert år døjer tusinder af husejere med vandskader
  • Hvis vandskader fra lækager på vandrør begrænses, betyder det billigere husforsikringer til kunderne på sigt
  • Hvis vandskader fra lækager på vandrør begrænses,kan Danmark spare millioner liter rent vand.

Kilde: Topdanmark

Publiceret 13 July 2019 15:27