Foto: Foto-Trine, vildmedfoto.dk

Foto: Foto-Trine, vildmedfoto.dk

AGF-fans i protestaktion:

Dræber den gode stemning i 1. halvleg af alle hverdagskampe

AGF-fansene er så trætte af, at klubben bliver tildelt mange hverdagskampe, at de nu føler sig nødsaget til at markere deres utilfredshed

AGF's passionerede fans har i mange år råbt om uretfærdigheden i, at klubben tildeles langt flere hverdagskampe end Superligaens andre hold.

Årsagen er som oftest, at AGF af tv-stationerne foretrækkes som tredjevalg (efter Brøndby og FCK), når stationerne skal vælge kampe, og tredjevalgskampene er oftest mandagskampe.

Det har været et problem næsten lige siden, mandagskampe blev indført, og den nye sæson, der bliver skudt i gang fredag, er ingen undtagelse.

AGF er i sæsonens første otte runder bliver tildelt hele fem hverdagskampe - hvoraf fire af de fem er på udebane. Det kan betyde et logistisk mareridt for de fans, der gerne vil støtte deres hold i tykt og tyndt, når de skal få arbejdstider, transport og kamptidspunkt til at gå op i en større enhed.

Men nu har fansene fået nok. Og det markerer de med en stemningsboykot, skriver fangrupperingerne Samlet For Aarhus og Nýsir Aarhus på Facebook.

Fra starten af den nye sæson vil AGF-fansene nedlægge alt stemningsarbejde i 1. havleg af alle hverdagskampe.

"Det er et drastisk skridt, da det går udover opbakningen til spillerne og oplevelsen for medfans på stadion, men vi ser os nødsaget til at sætte fokus på problemet. Med dette stemningsboykot vil vi ligeledes demonstrere, hvor vigtige aktive fans er for den samlede fodboldoplevelse. Fodbold uden stemningen på stadion, er ikke det samme, hvad end man er tv-seer eller ser kampene på stadion," skriver fansene og opfordrer alle med-fans til at bakke op om initiativet.

Ifølge fansene har protesten ikke nogen udløbsdato, og at den vil blive evalueret løbende.

I seneste sæson spillede AGF otte mandagskampe og seks fredagskampe.

"Målet er en mere ligelig fordeling af hverdagskampene, hvor der tages hensyn til antallet pr. klub og afstand klubberne imellem. Det må være i alles interesse, også tv-selskabernes, at der ydes den optimale opbakning og derved er den bedst mulige stemning under kampene," skriver de to grupperinger i en fælles meddelelse.

Samlet for Aarhus og Nýsir Aarhus opfordrer også fans af modstanderhold til at bakke op om boykotten, når de møder AGF i en hverdagskamp.

Da den nye sæsons kampprogram blev offentliggjort, var AGF's direktør, Jacob Nielsen, også ude med kritik af de mange hverdagskampe, AGF er blevet tildelt.

"Jeg er enig med fansene i, at det er ærgerligt. (...) Hvis det stod til AGF, så fik vi en lavere pris for vores tv-produkt, og så spillede vi alle sammen om søndagen på et attraktivt tidspunkt. Men det står vi ret alene med. Vi havde gerne set, at det blev sådan, men da det ikke kunne lade sig gøre, har vi i stedet fået indskærpet, at fredagskampene droppes, så vi kun skal spille søndag og mandag. Samt at klubberne så fremadrettet deler mandagskampene mellem dem," sagde direktøren til BT.

Det har ikke været muligt for Lokalavisen Aarhus at få Jacob Nielsens kommentar til fan-protesten.

AGF's første kamp i den nye sæson er (naturligvis) mandag. Her møder holdet Hobro på udebane.

dp

Publiceret 12 July 2019 15:04