Foto:

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpi

Aarhus Letbane ændrer i køreplanen for at undgå forsinkelser og aflysninger

Frem til 11. august kører der færre letbane-afgange mellem Aarhus H og Mårslet

15. juli bliver letbanekøreplanen ændret, så der kun kører to afgange i timen mellem Aarhus H og Mårslet i sommerperioden frem til 11. august. Det sker, fordi Aarhus Letbane har konstateret, at fire afgange i timen på strækningen meget let skaber forsinkelser og aflysninger. Det oplyser Midttrafik i en pressemeddelelse.

I forbindelse med køreplanskiftet 30. juni blev letbanens køretider ændret på grund af den ustabile drift, der har præget letbanen siden åbningen mod Grenaa i april. Samtidig blev der indsat to ekstra afgange mellem Aarhus H og Mårslet, så letbanen nu kører hvert kvarter. Det er dog det, som der bliver ændret på nu.

Køreplansændringerne har generelt betydet mere stabil drift. Aarhus Letbane har dog konstateret, at fire afgange i timen på strækningen Aarhus H - Mårslet meget let skaber forsinkelser og aflysninger i systemet, oplyses det i pressemeddelelsen.

Af hensyn til kunderne prioriterer Midttrafik og Aarhus Letbane stabil drift, og har derfor besluttet, at de to ekstra afgange i timen udgår i sommerferien fra og med 15. juli. Efter sommerferien vil de to afgange igen køre mellem Aarhus og Mårslet, men letbanen vil kun standse i Mårslet, Tranbjerg, Gunnar Clausens Vej og Viby på de to afgange, der vender i Mårslet.

Afgangstiderne forventes at være de samme som i dag efter sommerferien, oplyser Midttrafik.

jwh

Publiceret 10 July 2019 16:42