Pressefoto: TrygFonden Kystlivredning

Unge piger reddet i land:

Var meget trætte og udmattede

Livreddere måtte træde til, da piger kom i nød på vandet ved Bellevue Strandpark

Selvom sommervejret indtil videre har været noget ustabilt, så har der alligevel været liv på Aarhus' strande. Det melder TrygFonden Kystlivredning om. Det er dog ikke alle badegæster, der er lige forsigtige, når de hopper ud i bølgen blå. I sidste uge måtte TrygFonden Kystlivredning således rykke ud til to unge piger, som livredderne følte var i livsfare på vandet ved Bellevue Strandpark.

Det oplyser TrygFonden Kystlivredning selv i en pressemeddelelse.

De tre piger på henholdsvis 13 og 14 år tog ud på vandt på såkaldte Stand Up Paddle board (SUP) i fralandsvind. Allerede mens de gjorde klar til det inde på stranden, gik livredderne hen til dem og frarådede dem at tage i vandet med SUP’erne på grund af vinden. Pigerne valgte dog alligevel at tage på vandet.

Trætte og udmattede

Livredderne havde heldigvis et øje på dem og fulgte nøje med, da to af pigerne tog ud på samme SUP og hurtigt drev langt ud. Pigerne forsøgte at komme ind ved, at den ene lagde sig på maven og brugte benene, mens den anden brugte pagajen. De drev længere og længere ud, mens de kæmpede for at komme ind, og til sidst var de cirka 400 meter ude.

På et tidspunk satte de sig ned på SUP'en, og livredderne valgte at sejle ud til dem.

"De var meget trætte og udmattede, og de ville gerne med ind," skriver TrygFonden Kystlivredning i pressemeddelelsen.

Pigerne blev heldigvis reddet ind til land, inden det gik galt, men situationen får dog TrygFonden Kystlivredning til at opfordre badegæster til at passe på, når man vælger at hoppe ud i vandet og følge livreddernes råd.

jwh

De 5 baderåd

1. Lær at svømme

2. Gå aldrig alene i vandet

3. Læs vinden og vandet

4. Lær stranden at kende

5. Slip ikke børnene af syne

Kilde: TrygFonden Kystlivredning

Publiceret 09 July 2019 10:43