De nyudklækkede studenter skal frem med den helt store pengepung, hvis de skal leje lejlighed i Aarhus.

De nyudklækkede studenter skal frem med den helt store pengepung, hvis de skal leje lejlighed i Aarhus. Fotos: Henning Bagger/Ritzau Scanpix & Adobe Stock

Koster kassen:

Så meget skal man af med for at flytte i lejlighed i Aarhus

Det er ikke småpenge, man skal lægge for at leje en bolig i Aarhus. Det viser en opgørelse fra Boligportal

De mange nye studerende, som efter sommerferien skal finde et sted at bo i Aarhus, kan med fordel bruge ferien på at spare lidt ekstra op til lejeboligen. Ved indflytning i en lejebolig kræver langt de fleste udlejere nemlig både depositum, forudbetalt leje og første måneds husleje, hvilket samlet set godt kan løbe op i mange tusinde kroner. En ny opgørelse fra Boligportal viser, at Aarhus især er et af landets dyreste steder, når det handler om indflytningspriser i lejeboliger.

For en 4-værelses lejligheder ligger den gennemsnitlige indflytningspris således på over 60.000 kroner. Til sammenligning skal man af med 20.000 kroner mindre i Aalborg for samme størrelse lejlighed, oplyser Danmarks største online lejeboligportal i en pressemeddelelse.

En udlejer har ud over den første måneds husleje ret til at kræve tre måneders husleje i depositum samt tre måneders husleje i forudbetalt leje, når en ny lejer skal flytte ind. Det betyder også, at der hvor huslejepriserne er højest, er indflytningsprisen det også. Aarhus er ifølge Boligportals opgørelsen den næstdyreste by i Danmark, kun overgået af København.

Lån hos forældre

Det er med andre ord værd at overveje, om der skal arbejdes lidt ekstra hen over sommerferien, hvis man som nyudklækket student skal ud at finde en lejlighed i Aarhus.

”Nye boligsøgende skal forberede sig på, at det ikke nødvendigvis er billigt at flytte ind i en ny lejebolig. Hvis udlejer bruger sin ret til at opkræve en indflytningspris på seks gange huslejen, så kan det være mange penge,” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør hos Boligportal, i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Hvis man ikke allerede har pengene, kan sommerferien måske bruges på at tjene det sidste, eller man kan spørge pænt om et lån hos familiemedlemmer."

jwh

Gennemsnitlig indflytningspris i Aarhus

  • 1-værelses: 28.492 kroner
  • 2-værelses: 42.345 kroner
  • 3-værelses: 51.677 kroner
  • 4-værelses: 63.789 kroner

Kilde: Boligportal. Tallene er baseret på annoncer på Boligportal.dk i perioden fra maj 2018 til maj 2019.

Publiceret 08 July 2019 19:00