Foto: Extinction Rebellion

Foto: Extinction Rebellion

Klima-aktivister i ny aktion på Aarhus Havn:

Flere personer anholdt

Organisationen Extinction Rebellion blokerede endnu en gang for en virksomhed på Aarhus Havn

Af
Danni Paulsen

"Vi har pt. anholdt fem demonstranter, som er sigtet for at forstyrre den offentlige orden, men der kan komme flere til, hvis de ikke følger politiets anvisninger."

Sådan siger Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, efter klima-aktivister mandag morgen har demonstreret på Aarhus Havn.

Foto: Extinction Rebellion

Foto: Extinction Rebellion

Demonstranterne, der kommer fra gruppen Extinction Rebellion, har demonstreret foran grovvarevirksomheden DLG, der blandt andet forsyner landmænd med foder.

Ifølge Østjyllands Politi var demonstrationen uanmeldt.

Demonstranterne blokerede Sydhavnsvej, men i første omgange ophævede de blokeringen, da de blev bedt om det af politiet. Kort efter valgte de dog at blokere vejen igen, og derfor valgte politiet at foretage anholdelser, oplyses det.

I en pressemeddelelse skriver Extinction Rebellion, at den civile ulydighedsaktion skal sætte fokus på de klimaproblemer landbruget direkte og indirekte forårsager, og at DLG bærer en stor del af ansvaret.

"Danmark importerer hvert år 1,7 millioner ton soja, som primært bruges til foder til landbrugets produktionsdyr. Det viser sig nu, at den danske sojaimport er med til at forårsage skovfældning og overtrædelse af lokale og oprindelige folks rettigheder i Argentina og Paraguay," skriver gruppen.

Foto: Extinction Rebellion

Foto: Extinction Rebellion

Publiceret 08 July 2019 10:57