Danmarks ældste genbrugsbutik lukket for renovering

Efter 47 år er landets første genbrugsbutik, som ligger i Aarhus, klar til en tiltrængt renovering

12. september er det hele 47 år siden, at landets første genbrugsbutik slog dørene op i et gammelt autoværksted i Gl. Munkegade 8 i Aarhus.

Den ligger der stadig, og den har ikke ændret sig meget siden.

Nu er det dog tid til en tiltrængt renovering, og derfor er butikken midlertidigt lukket frem til netop 12. september, oplyser Folkekirkens Nødhjælp, der driver genbrugsbutikken, i en pressemeddelelse.

Renoveringen bliver naturligvis foretaget i respekt for historien, så mange af effekterne fra den gamle butik vil stadig være at finde, når den åbner igen.

Genbrugen blev åbnet af præsteparret Ruth og Herluf Andersen i 1972 for at samle penge ind til verdens fattige, og inventaret blev lavet af det, pastor Herluf Andersen kunne få fat i af forhåndenværende materialer.

Butikken i Gl. Munkegade 8 er noget mindre, end Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker normalt er i dag, men det har været vigtigt for organisationen at bevare butikken på netop denne adresse, fordi den er en væsentlig del af Folkekirkens Nødhjælps historie.

Når butikken slår dørene op igen, bliver det med to separate afdelinger; en afdeling med dametøj, sko, tasker, tilbehør og ting og sager og en afdeling med herretøj, sko, bøger, musik, el-artikler og meget mere.

dp

Publiceret 08 July 2019 07:54