Fra 1. september mangler hunde som disse en dagplejer, da Aarhus' eneste hundedagpleje står til at lukke, medmindre man finder en ny ejer eller starter stedet op som en forening.

Fra 1. september mangler hunde som disse en dagplejer, da Aarhus' eneste hundedagpleje står til at lukke, medmindre man finder en ny ejer eller starter stedet op som en forening. Foto: Pressefoto

Aarhus’ eneste hundedagplejer søger ny ejer

Hundehaven Potefryd i Brabrand åbnede i februar 2015, men nu søger stedet nye ejere, der senest skal findes 1. september

Af
Martin Jørgensen

ERHVERV Aarhus’ eneste hundedagpleje er i fare for at lukke. Lise Søballe, som er daglig leder på stedet, fortæller til Lokalavisen Aarhus, at hvis man ikke formår at finde nye ejere før 1. september, så er konsekvensen, at Hundehaven Potefryd i Brabrand lukker permanent.

"Det har gået langsommere, end vi havde regnet med at få bygget stedet op. Vi havde håbet på, at vi i løbet af to år kunne være oppe på at have 20 hunde om dagen i gennemsnit, men vi har i kun 12, og der er et stykke op til det antal, som det kræver for, at vi kan blive en rentabel forretning," lyder det fra Lise Søballe, som fortæller, at det har været fire og et halvt år, hvor hun er kommet på prøve som iværksætter.

"Jeg har ikke været så meget et forretningsmenneske, som jeg havde håbet på, at jeg ville udvikle mig til, og som det kræver for at være iværksætter," fortæller Lise Søballe, som tilbage i februar 2015 startede stedet med sin mand, men nu må parret altså erkende, at rejsen er slut, og at der skal findes en ny ejer til dagplejen, der er beliggende på Edwin Rahrs Vej 78.

Forening som alternativ

Aktuelt er én af forhåbningerne er at omdanne stedet til en forening, hvor medlemmerne selv er med til at drive stedet.

"Jeg tænker, at der skal være forskellige former for medlemskaber alt efter hvor meget, man vil bruge det. Så vil det koste penge at være medlem, men til gengæld har man mulighed for at få passet sin hund," fortæller indehaveren af Hundehaven Potefryd, der glæder sig over, at flere af stedets brugere har vist stor interesse for at bevare hundedagplejen i Aarhus Vest.

"Det siger noget om, at vi har haft en stor værdi for folk. Det er et privilegie, som folk har vænnet sig til, og som de er kede af, at de måske skal af med," fortæller Lise Søballe.

Hundene har mulighed for at blive passet i alle hverdage fra 6.30-18.00, og det er især friheden og fleksibiliteten, som hun understreger som ét af de vigtige ting, der har tiltrukket glade hundeejere fra hele kommunen.

Fantastiske oplevelser

Mellem 60 og 75 hunde passes på månedlig basis hos Hundehaven Potefryd og med kun 12 hunde i gennemsnit per dag, er der ikke længere basis for en forretning, der kan fortsætte. Alligevel ser 29-årige Lise Søballe tilbage på en periode, der har været spækket med fantastiske oplevelser.

"Vi har fået positiv opmærksomhed fra rigtig mange mennesker, og vi er blevet taget godt imod fra starten. Vi har haft mange stabile kunder, som har været her med deres hunde flere gange i ugen, så det fortæller os, at vores projekt ikke har været helt hen i vejret, og at Aarhus er moden på sådan noget som dette."

Hvad fremtiden bringer for den hunde-glade dagplejer, der privat bor i Lystrup, vides endnu ikke, men uanset hvad har det været et job, som mange har set på med misundelige øjne.

"Det har været en kæmpe fornøjelse at have alle de dejlige Aarhus-hunde i huset og være sammen med dem hver dag."

Prisen for stedet kommer til at svare til værdien af det inventar, som Hundehaven Potefryd på nuværende tidspunkt har, fortæller Lise Søballe, der, indtil nu, har haft både seriøse og useriøse henvendelser.

I øjeblikket er prisen for én pasning 299 kroner, mens man har mulighed for at købe klippekort til fire, 10 og 20 dage til henholdsvis 1.095, 2.475 og 4.375 kroner.

Publiceret 07 July 2019 06:00