Ægteparret Lone Sørensen og Steen Lund Hansen er klar til at tage cykelglade livsnydere med til Toscana.

Ægteparret Lone Sørensen og Steen Lund Hansen er klar til at tage cykelglade livsnydere med til Toscana. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Ægtepar arrangerer cykelrejser for livsnydere

Gennem cirka 30 år har ægteparret Steen Lund Hansen og Lone Sørensen cyklet rundt i Toscana. Det er der nu kommet et rejsebureau ud af

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

rejsebureau De elsker at cykle og nyde livet, og de elsker at gøre det sammen.

Det er sådan cirka essensen af Risskov-ægteparret 60-årige Steen Lund Hansen og 57-årige Lone Sørensens tanker omkring deres nye rejsebureau, Toscana Bike Blues.

Her arrangerer de cykelture til Toscana, hvor der er fokus på at nyde livet undervejs, og samtidig bestemmer man selv, om man kører på en racercykel, en citybike eller en elcykel.

"Der er rigtig mange, der arrangerer cykelture for at træne op til et løb, eller hvor det handler om at køre længst og hurtigst. Vi laver ture for livsnydere, hvor man får den fantastiske oplevelse af Toscana set fra en cykelsadel, og så gør man det sammen med nogen. Det minder lidt om en skiferie bare om sommeren," siger Lone Sørensen, og manden Steen Lund Hansen supplerer:

"Vi har cyklet dernede i cirka 30 år, så vi kender området og de gode veje."

Hyggeligt med selskab

Det var de 30 år i sadlen som ægtefolk i det italienske landskab, der blev startskuddet til rejsebureauet. De synes nemlig, at det er hyggeligt at dele oplevelser, samtidig med at man er aktiv sammen. De startede med at arrangere cykelture til Toscana for familie og venner, men det har nu udviklet sig til Toscana Bike Blues, der er med i Rejsegarantifonden og altså arrangerer ture for alle, der har lyst.

På turene cykler de rundt i Toscana-området hver dag i en uge men ikke længere, end der er udsigt til den næste kop kaffe.

Når kilometerne er tilbagelagt i sadlen, så venter der vinsmagning på vinslottet Monsanto.

Når kilometerne er tilbagelagt i sadlen, så venter der vinsmagning på vinslottet Monsanto. Foto: Privat

"Vi cykler ikke stærkere, end alle kan være med, og vi tilbagelægger omkring 30-40 kilometer om dagen," siger Steen, der driver konsulentfirmaet Toscana Blues.

"Vi sætter dagsruterne sammen, så de passer til det hold, vi er af sted. Man har også mulighed for at cykle længere enten sammen med Steen eller ved at få udleveret et kort," supplerer hustruen, der ved siden af rejsearrangør-tjansen også er jordemoder i Skejby og Norge.

Et højdepunkt

Det er vigtigt for ægteparret, at der er fokus på at hygge sig, mens man er af sted. Derfor er et af højdepunkterne på turen et besøg på vinslottet Monsanto. Efter en dag i sadlen bliver der afsluttet med vinsmagning og rundvisning på slottet, og det plejer at være et af højdepunkterne på turen. Og ægteparret forsikrer, at man ikke skal cykle hjem efter vinsmagningen. Lone og Steen sørger for, at alle deltaerne bliver fragtet sikkert tilbage til hotellet.

"Vi arrangerer fællesspisning om aftenen, men der er nogen, der trækker kærestekortet og gerne vil ud og spise selv nogle af dagene, og det skal folk gøre, som de har lyst til," lyder det fra ægtefolkene, der holder af at skabe en god stemning for deltagerne, ja faktisk skal turene helst være gennemsyrede af god stemning, som de selv udtrykker det.

Håber drømmen lever videre

Steen og Lone har ingen ambitioner om, at Toscana Bike Blues skal være en guldgrube, men de håber, at svigersønnerne på et tidspunkt har lyst til at køre det videre.

"Vores døtre og svigersønner har været med på nogle af de ture, vi har arrangeret, og de er også vilde med det. Det er noget, man som familie kan gøre sammen. Det ville da være dejligt, hvis vores svigersønner, der er helt skudt i de her ture, overtog rejsebureauet, når vi ikke kører det mere," siger ægteparret.

Toscana Bike Blues

  • Man skal selv booke sin flybillet til Toscana
  • Man får syv dage på et lokalt hotel
  • Besøg på lokale attraktioner
  • Der rejses i små grupper på maks 16 deltagere
  • Se mere på toscanabikeblues.dk

Publiceret 06 July 2019 09:00