Flemming Larsen, formand for Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd. Foto: Kim Skovrup Andersen

Flemming Larsen, formand for Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd. Foto: Kim Skovrup Andersen

Fællesråd efterlyser cykelsti mellem Elev og Lisbjerg:

"Der bliver kørt stærkt"

Undersøgelse viser, at mange cyklister er utrygge ved at cykle på Elevvej/Koldkilde

Af
Danni Paulsen

"Vejen mellem Elev og Lisbjerg er farlig, fordi vejen er smal, snoet og mørk. Der er ingen cykelsti, ingen belysning og masser af skov:"

Sådan er ordlyden i en af de ni indberetninger, Cyklistforbundet har fået på Elevvej/Koldkile, der forbinder Aarhus Nord-byerne Elev og Lisbjerg.

Cyklistforbundet har lavet en stor landsdækkende undersøgelse, hvor cyklister kan melde utrygge strækninger ind, og den viser, at trafiksikkerheden for cyklister er til at overse på netop den strækning.

"Mange vil gerne cykle denne vej på vej til skole i Lisbjerg, til bussen i Lisbjerg, til arbejde i Aarhus/Skejby/Lisbjerg, men må opgive, da de skarpe sving og den smalle vej gennem skoven gør det alt for farligt for cyklister. Som bilist er det også ubehageligt at køre der, da det er svært at se cyklisterne og gøre plads til dem," skriver en anden borger.

Elevvej er mørk, snoet og uden cykelsti. Foto: Google Maps

Elevvej er mørk, snoet og uden cykelsti. Foto: Google Maps

"Der burde ske noget"

På Elevvej/Koldkile, der går gennem Lisbjerg Skov, er der ingen cykelsti, og bilister må køre helt op til 80 km/t. Vejen er især flittigt brugt af borgere fra Elev.

Ifølge Flemming Larsen, formand for Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd, har man i længere tid efterlyst en cykelsti på strækningen.

"Vi har peget på problematikken overfor kommunen og gjort det gennem længere tid. Og det vil fortsat være med på vores agenda i forhold til samtaler med kommunen," slår fællesrådsformanden fast.

Han fortæller, at Elevvej/Koldkilde er en vigtig forbindelsesvej i det daglige, men også for folk der vil ud og nyde naturen i området.

"I det hele taget savner vi nogle stier i det område, som forbinder byerne med Lisbjergskoven, og som gør det trygt at færdes. Der er kun få sideveje, så det er en strækning, der typisk bliver kørt meget hurtigt på. Der burde ske noget," siger Flemming Larsen.

Herunder kan du se alle indberetninger fra Aarhus til Cyklistforbundet:

Publiceret 04 July 2019 08:14