Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser.

Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser.

Chefredaktørens klumme:

Lucas var rørt og pavestolt - tak, Lucas

Claus Krogh hylder skolelærere for at gøre vores børn klar til det næste skridt i livet

Onsdag i den forgangne uge afsluttede vores ældste datter Leah sin 9. klasse på Virupskolen i Hjortshøj. Det i sig selv var et bevægende øjeblik.

Men hele translokationsarrangementet på skolen, med alle niendeklasseeleverne og deres forældre, fik en helt særlig dimension, da en af skolens lærere skulle aflevere eksamensbeviserne til sine elever. Han hedder Lucas.

Da vi ankom til skolen, stod skolelederen og lærerne fra de tre niende klasser og gav hånd til alle. Også Lucas. Jeg tænkte i første omgang, at han var fra elevrådet. Han var meget ung og lignede ikke en, jeg umiddelbart ville tro, var lærer for en niende klasse. Men han var ikke fra elevrådet. Han var lærer for en af 9. klasserne, og han havde åbenbart, fremgik det af hans tale, overtaget klassen midt på året. Ydermere var det så også første gang, at han skulle overrække eksamensbeviser til nogen som helst, og første gang han havde taget en klasse til eksamen.

Den lyst til at hjælpe vores børn og gøre dem klogere og ikke bare gå på arbejde, men gøre det med så meget passion, som Lucas tydeligvis havde gjort. Det skal vi være taknemmelige for, at nogen overhovedet har lyst til. Så tak for det, Lucas!

Og han var rørt. Rørt på den måde som vækker følelse hos dem, der ser på. Han var også pavestolt. Det var tydeligt. Han følte noget for sine elever, og han var stolt over, at de havde bestået og nu skulle videre i livet.

Det var helt igennem en meget rørende oplevelse, at se Lucas sige farvel til sine elever. At sidde blandt tilhørerne og mærke, hvor meget det betød for Lucas, var ganske berigende og dejligt.

Det engagement skal vi prise. Den lyst til at hjælpe vores børn og gøre dem klogere og ikke bare gå på arbejde, men gøre det med så meget passion, som Lucas tydeligvis havde gjort. Det skal vi være taknemmelige for, at nogen overhovedet har lyst til. Så tak for det, Lucas!

Og tak til alle de andre Lucas'er, der i den seneste måned på byens folkeskoler, gymnasier, tekniske skoler og hvad vi eller har, har kæmpet for at gøre vores børn klar til det næste skridt i livet. Jeres arbejde er ubeskriveligt vigtigt. I former vores børn og giver dem mod og lyst til at gå videre ud i livet og lægge arm med det.

Så af hjertet tak til alle jer Lucas'er!

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende

chefredaktør

Publiceret 03 July 2019 07:00