Skanderborgvej mellem Marselis Boulevard og Harald Jensens Plads bliver lukket i syv dage.

Skanderborgvej mellem Marselis Boulevard og Harald Jensens Plads bliver lukket i syv dage. Illustration: Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Skanderborgvej lukkes: Skal have ny asfalt

Skanderborgvej lukkes i syv dage mellem Marselis Boulevard og Harald Jensens Plads

Torsdag 4. juli klokken 19 begynder der et arbejde med at fjerne asfalt og lægge ny asfalt på Skanderborgvej mellem Marselis Boulevard og Harald Jensens Plads.

Arbejdet varer til fredag morgen klokken 05 og bliver genoptaget søndag 7. juli til fredag 12. juli, alle dage ligeledes mellem klokken 19 og 05.

Strækningen bliver helt spærret i begge retninger, mens der skrabes gammelt asfalt af og lægges ny.

”Vi kunne have spredt arbejdet ud over tre-fire uger og holdt et enkelt spor åbent i begge retninger, men vi har besluttet at trække plastret af i ét hurtigt ryk i stedet. Konsekvensen er, at vi er nødt til at lukke vejen helt i aften- og nattetimerne,” siger Thomas Langeland, trafikkoordinator i Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Det intensive vejarbejde sætter store krav til udstyret og bliver udført af 38 tons 'ren ondskab', som der kun findes tre af i Danmark.

Kæmpefræseren skal sammen med en mindre version skrabe 900 tons gammel asfalt af, som lastbiler i pendulfart vil fragte væk fra området. Et arbejde, som er lettere med totalafspærringen, oplyser Teknik og Miljø.

”Naboerne skal desværre forberede sig på en støjende nat mellem torsdag og fredag. Ingen tvivl om det. Omvendt ville fræsningsarbejdet uden den store maskine have krævet yderligere to-tre nætter med forstyrret nattesøvn,” forklarer Thomas Langeland.

Entreprenøren Colas sender SMS-beskeder til naboer, der bliver berørte af arbejdet.

jr

Publiceret 03 July 2019 09:35